9.10.2020

Hei terveysalan ammattilainen, osallistu Eurooppalaiseen hiv- ja hepatiittitestausviikkoon 20.-27.11.!

Osallistu hiv- ja hepatiittitestausviikkoon!

50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta saa maksuttomat kampanjapaidat itselleen ja työkavereilleen!

Eurooppalaista hiv- ja hepatiittitestausviikkoa vietetään kaksi kertaa vuodessa laajasti ympäri Eurooppaa. Hivin ja hepatiitin ennaltaehkäisytyötä tekevät tahot kampanjoivat testauksen tehostamisen puolesta. Lue lisää!

Hivpoint osallistuu teemaviikkoon haastamalla kaikki terveysalan ammattilaiset Suomessa ottamaan rohkeasti hivin testaamiseen ja erilaisiin seksitapoihin liittyvät asiat puheeksi asiakkaiden kanssa.

Tilaa maksuttomat turvaseksipakkaukset!

Kampanjaan osallistuvilla on mahdollisuus tilata maksuttomia turvaseksipakkauksia ja muita Hivpointin materiaaleja jaettavaksi omalle työpaikalleen. Tee tilaus lähettämällä sähköpostia osoitteeseen koulutus@hivpoint.fi. Tilaus pitää tehdä 23.10. mennessä ja 50 ensimmäistä tilaajaa saa ilmaiset kampanjapaidat (max. 5 t-paitaa / tilaus). Ilmoitathan sähköpostissa ilmoittautumisen yhteydessä haluamanne värit (musta tai valkoinen) ja t-paitojen koot (s-xxl).

Eurooppalainen hiv- ja hepatiittitestausviikko 20.-27.11.2020

Hivpointin haastekampanja haluaa rohkaista terveysalan ammattilaisia:

  • ottamaan puheeksi hiv ja muut seksitaudit 
  • kysymään erilaisista seksitavoista, jotta testit osataan ottaa oikein ja asiakas saa tarvitsemaansa hoitoa ja neuvontaa
  • tarjoamaan aktiivisesti hiv- ja muita seksitautitestejä 

Hivpointin nettisivuilta löytyy paljon hyvää tietoa hiv-testauksen tarjoamisesta asiakkaalle sekä seksitapojen puheeksiotosta ja seksitautien testaamisesta.

Terveysalan ammattilaisten kokemuksia hiv-testaamisen edistämisestä

Edellisen teemaviikon aikana keväällä 2020 Hivpoint haastoi terveysalan ammattilaiset Suomessa edistämään hyviä testauskäytäntöjä jakamalla omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan testaukseen liittyen:

“Moni potilaista on kertonut, että iloinen ja rento asenne on helpottanut vastaanotolla käymistä ja yhteydenottoa terveyskeskukseen.”

“Mielikuva seksitautitartunnan saaneesta on yhden yön juttuja harrastava henkilö. Olisi hienoa, jos harvoin kumppania vaihtavat kokisivat riskin ja varautumisen koskettavan heitäkin.”

Hiv-testauksen tarjoaminen on tärkeä tapa madaltaa kynnystä testata hiv ja hakeutua jatkossakin testeihin. Kun terveysalan ammattilainen ottaa asiat puheeksi, testaukseen ja hiviin liittyvä mahdollinen pelko tai häpeä vähenee ja omasta tilanteestaan on helpompi keskustella. 

Arvion mukaan Suomessa on noin 600 hiv-tartunnan saanutta ihmistä, jotka eivät tiedä tartunnastaan, koska heitä ei ole testattu. Jotta kaikki pääsevät testeihin ja saavat tarvitsemaansa hoitoa, tulee testausta tehostaa kaikissa terveydenhuollon yksiköissä. Hiviin on olemassa hyvä lääkitys, joka pitää hiv-tartunnan saaneen terveenä ja estää hivin tarttumisen.