Stöd för dig som lever med hiv

Hivpointin tuki-ja kriisikeskustelut auttavat kriisitilanteessa. Kuvassa kaksi henkilöä nojaavat toisiinsa selin kameraan.

Sidan granskades senast 18.3.2024

För många är det en stor chock och personlig kris att få reda på deras hiv infektion. Det är viktigt att ingen lämnas ensam i denna kris. Dessutom kan en ny hiv diagnos väcka ett stort antal frågor. Exempel på frågor du kan ha: Kan jag leva ett normalt liv med hiv? Vem ska jag berätta om min infektion? Och hur? Kommer hiv att påverka mina förhållanden och mitt sexliv? Kan jag få barn? Påverkar hiv karriärval eller måste jag berätta för min arbetsplats om infektionen? Vi på Hivpoint hjälper dig att reflektera över alla dessa frågor.

Hivpoint erbjuder stöd i olika former till personer som lever med hiv och deras nära och kära

Hivpoint erbjuder gratis och konfidentiella stöd och krisdiskussionsmöten med vår personal. Vi kan ordna diskussionerna vid Hivpoints kontor i Helsingfors, eller om det behövs, också någon annanstans. Känner du dig mest bekväm att träffas i en park eller på ett café? Det kan vi fixa! Möten kan också hållas via telefon eller via videosamtal om du vill. Vi kan prata finska, engelska, somaliska och ryska. Om du vill, kan vi använda en tolk för andra språk.

Ifall du vill, kan du ta med dig din partner eller någon annan för vår diskussion. Vi kan också matcha dig med en person som lever med hiv, som har gått igenom samma situation tidigare.

Hivpoint organiserar olika två till fyradagars kurser för personer som lever med hiv. Kurserna är gratis för alla deltagare och vi organiserar olika program under kurserna.

Alla våra tjänster är anonyma och gratis. Vi har telefonkonsultation och chattrådgivning. Läs mer om våra rådgivningstjänster på finska.

HIV Finland (Positiiviset ry) erbjuder också supporttjänster för personer som lever med hiv. Läs mer om dem här.