Tietoa Tracy -palvelun yksityisyydestä

Sivu on viimeksi tarkistettu 18.9.2023

Tracy-palvelu on kehitetty mahdollistamaan ilmoittaminen seksitaudille altistumisesta anonyymisti.

Ilmoittaminen tartunnalle altistumisesta tapahtuu koodilla, joka annetaan vasta kun henkilöllä todetaan jokin seksitauti. Koodin avulla palvelun väärinkäyttö on pyritty estämään.

Palvelua ei tule käyttää sellaisiin tarkoituksiin, joihin sitä ei ole suunniteltu, kuten väärien ilmoitusten tekemiseen. Ilmoittamispalvelu on tarkoitettu edistämään seksuaaliterveyttä ja ehkäisemään uusia seksitautitartuntoja. Tahallaan tehty väärä ilmoitus on rikos.

Olen saanut ilmoituksen seksitaudille altistumisesta sähköpostitse tai tekstiviestinä. Mitä se tarkoittaa?

Mikäli olet saanut sähköpostitse tai tekstiviestinä ilmoituksen että viimeaikaisella seksikumppanillasi on todettu jokin seksitauti, on tiedon tarkoituksena mahdollistaa testiin pääsysi. Kaikki seksitaudit voivat olla oireettomia ja ne voivat tarttua myös oireettomassa vaiheessa seksitilanteessa. On siis tärkeää saada tieto seksitaudille altistumisesta, jotta osaa hakeutua seksitautitesteihin.

Seksitaudit ovat yleisiä. Seksitaudista tai seksitaudille altistumisesta ei ole tarpeen kokea negatiivisia tunteita, vaan tärkeintä on, että kaikki seksitautitartunnalle mahdollisesti altistuneet osaavat hakeutua testeihin ja tarvittaessa hoitoon.

Kaikki seksitaudit ovat hoidettavissa ja useimmat niistä ovat parannettavissa. On kuitenkin tärkeää käydä testeissä, mikäli on altistunut seksitaudille. Kaikki seksitaudit voivat olla oireettomia. Yleisimmät seksitaudit ovat klamydia ja tippuri. Harvinaisempia seksitauteja ovat kuppa ja hiv.

Suosittelemme varaamaan ajan seksitautitesteihin Hivpointin Checkpoint-seksitautiklinikalle, omalle terveysasemalle tai sukupuolitautien poliklinikalle. Kerro ajanvarauksen yhteydessä, että kyseessä on tartunnanjäljitys.

Tracyn tietosuojasta:

Tietojen käsittely: Tracy kerää yhteystiedot puhelinnumeroiden ja/tai sähköpostiosoitteiden muodossa henkilöiltä, ​​joille on tarkoitus lähettää ilmoitus. Yhteystiedot tarvitaan ilmoituksen lähettämiseen.

Tallennus: Tracy tallentaa puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet Googlen pilvialustaan, kunnes ilmoitus lähetetään. Kun ilmoitus on lähetetty aiotulle vastaanottajalle, hänen puhelinnumeronsa ja/tai sähköpostiosoitteensa poistetaan Tracyn tietokannasta.

Kolmannet osapuolet säilyttävät kuitenkin puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen rajoitetun ajan alla kuvatulla tavalla.

Kolmannet osapuolet:

  • Tekstiviesti-ilmoitusten lähettämiseen Tracy käyttää kolmannen osapuolen palvelua nimeltä Twilio. Twilio on määritetty säilyttämään aiotun vastaanottajan puhelinnumero 7 päivän ajan, jonka jälkeen se poistaa tiedot.
  • Sähköposti-ilmoitusten lähettämiseen Tracy käyttää kolmannen osapuolen palvelua nimeltä Sendgrid. Sendgrid poistaa sähköpostiosoitteen enintään 37 päivän kuluttua.

Sekä Twilio että Sendgrid ovat Twilion omistuksessa. Täydellinen tietojen säilytyskäytäntö on selitetty verkkosivustolla (englanniksi): https://support.twilio.com/hc/en-us/articles/4410585868443-Data-Retention-and-Deletion-in-Twilio-Products