Ilmoittaudu nyt: Hivpointin viikonloppukurssi 2.-3.12.2017

2.11.2017

kurssi hiv-positiivisille homomiehille

Haku vuoden viimeiselle viikonloppukurssille on auki!

Hiv-tartunnan saaneena homoyhteisössä: viikonloppukurssi täynnä keskusteluja, kiinnostavia luentoja ja hyvää seuraa. Tule hellimään itseäsi ja hyvinvointiasi kurssille, joka antaa virtaa pitkälle loppuvuoteen asti.

Huom! Kurssi on ilmainen!

Lue lisää »

Paperittoman hoitaminen on yksilön ja yhteiskunnan etu

17.10.2017

terveydenhoito on ihmisoikeus

 

Tänään 17.10. vietetään Yhdistyneiden Kansankuntien julistamaa Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää. Päivä on tärkeä muistutus heistä, jotka jäävät yhteiskunnassa haavoittuvaan asemaan esimerkiksi asunnottomuuden tai paperittomuuden takia. Hivpoint ja Pro-tukipiste haluavat tänään muistuttaa paperittomien oikeudesta perustavanlaatuiseen ihmisoikeuteen, terveydenhoitoon.

Viime viikkoina olemme saaneet lukea uusista esityksistä, joilla halutaan kaventaa Suomessa ilman oleskelulupaa asuvien perusoikeuksia sekä vaikeuttaa heidän auttamistaan.

Lue lisää »

Tule mukaan Hivpointin innovaatiopäivään 4.11.2017!

13.10.2017

Innovation Day Flyer

Hivpoint järjestää innovaatiopäivän Helsingissä 4.11.2017 noin 20-30 henkilölle. Päivän tarkoitus on antaa maahanmuuttajataustaisille mahdollisuus osallistua monikulttuurisen hiv-työn suunnitteluun ideariihen avulla. Tärkeimpänä teemana innovaatiopäivässä on ”Kuinka voimme lisätä tietoisuutta hivistä ja Hivpointin palveluista haavoittuvassa asemassa olevissa maahanmuuttajaryhmissä?”

Kaikille osallistujille tarjotaan pizzalounas sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Osallistujat saavat myös todistuksen osallistumisesta päivään. Innovaatiopäivä toteutetaan englanniksi, joten osallistujilta vaaditaan hyvä englanninkielen taito.

Innovaatiopäivään voi ilmoittautua täällä:

Lue lisää »

Hae kurssille: Tietoa ja voimavaroja hiv-tartunnan alkuvaiheeseen

11.10.2017

Marraskuun kurssi

Haku syksyn viimeiselle hiv ja hyvinvointi -teemaiselle kurssille on auki! Tule viettämään kaunis syksyinen viikonloppu keskustelun, kiinnostavien luentojen ja hyvän ruoan parissa 11.-12.11.2017. Kurssi on ilmainen ja järjestetään Helsingin seudulla. Hae kurssille su 22.10. mennessä nettilomakkeella tai teppo.heikkinen(at)hivpoint.fi.

Sopeutumisvalmennuskurssilla saat ajankohtaista tietoa hiv-infektion hoidosta ja pääset keskustelemaan hivistä, seksuaalisuudesta ja hiv-tartuntaan liittyvistä elämänmuutoksista luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ohjelmassa mm. ...

Lue lisää »

TIEDOTE: Hiv on matkailevien miesten tauti Suomessa – maksutonta testausta itärajalla

20.9.2017

kondomipakkaus_turvaseksipartio_seksitaudit ja tulli_rajattu

Vartiuksen raja-asemalla Kuhmon pohjoisosassa on mahdollisuus maksuttomaan ja nimettömään hiv-pikatestaukseen 22.–23.9.

Hiv-tartuntoja löytyy erityisesti Thaimaassa, Venäjällä ja Virossa matkailevilla. Tartunnan mahdollisuus ei kosketa ainoastaan nuoria.

“Suomalaisista tartunnan saaneista heteromiehistä joka kolmas on ylittänyt viidenkympin rajapyykin, ja vanhimmat tartunnan kanssa elävät ovat yli 80-vuotiaita. Suomalaiset heteromiehet saavat tuplamäärän hiv-tartuntoja naisiin verrattuna.

Lue lisää »

Kysy hivistä ja muista seksitaudeista hivpoint.fi-chatissa

4.9.2017

Tervetuloa syksy ja syksyn uudet tuulet!

Hivpointin palvelut ovat palanneet kesätauolta. Palvelemme nyt yhä useammassa kanavassa: voit jatkossa kysyä nimettömänä ja luottamuksellisesti kaikista hiviin ja seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista chat-palvelun kautta. Chat palvelee osoitteessa hivpoint.fi joka maanantai kello 10-15:30. Lisäksi puhelinneuvontamme palvelee tuttuun tapaan maanantaista torstaihin kello 10-15:30.

Lisätietoa hiv-testauksesta Helsingissä, Tampereella ja Oulussa sivuillamme.

Lue lisää »

Globaalin hiv-epidemian loppu oli jo näkyvissä – pääsemmekö maaliin?

17.7.2017

liidulla maahan piirtäminen_unsplash_aaron-burden-73461

Järjestöt vetoavat New Yorkissa hiv-työn rahoituksen puolesta

Tiesitkö, että näinä heinäkuun viikkoina New Yorkissa käydään tiukkaa keskustelua Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteista? Yksi keskustelussa olevista tavoitteista on terveyden edistäminen, jonka alla käsitellään kansainvälistä hiv-työtä ja sen rahoitusta. Hivpoint ja Positiiviset ry yhdessä muiden pohjoismaisten hiv-järjestöjen kanssa kehottavat hallituksia sitoutumaan hiv-, tuberkuloosi- ja malariatyötä tekevän Global Fundin rahoittamiseen. 

Lue lisää »

Hivpointin palvelut kiinni heinäkuussa

6.7.2017

kesätauko 2017

Hivpointin neuvonta ja hiv-testauspalvelut ovat kesätauolla 10.7.-31.7.2017.

Puhelinneuvonta numerossa 0207 465 705 ja hiv-testauspalvelut palvelevat asiakkaita tiistaista 1.8. lähtien.

Nettineuvonta, chat-neuvonta ja esitteiden sekä turvaseksipakkausten materiaalikauppa palvelevat asiakkaita taas maanantaina 7.8.

Katso nuorten seksuaaliterveystyön ja nuorten chatin kesän aukioloajat sivuilta justwearit.fi.

Checkpointin hiv-testaus miehille, joilla on seksiä miesten kanssa: katso miestenkesken.fi.

Lue lisää »

1 2 3 4 20