Vertaistukiryhmät

Hivpointin vertaistukiryhmä on luottamuksellinen keskusteluympäristö. Kuvassa neljä henkilöä keskustelevat ja hymyilevät toisilleen.

Sivu on viimeksi tarkistettu 1.11.2022

Monikulttuurinen vertaistukiryhmä

Monikulttuurinen, ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä on avoin kaikille hiv-tartunnan saaneille maahanmuuttajille ja heidän läheisilleen. Tapaamisissa käsitellään luottamuksellisesti hiv-tartuntaan liittyviä kysymyksiä sekä erilaisia hyvinvointiin, terveyteen ja perhesuhteisiin liittyviä teemoja ryhmästä nousevien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Vertaistukiryhmä on avoin kaikille riippumatta uskonnosta tai kulttuuritaustasta, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai maassaolon statuksesta. Ryhmä kokoontuu pääkaupunkiseudulla.

Vertaistukiryhmän tapaamiset 2022

  • 6.8. klo 16.00-19.00
  • 3.9. klo 16.00-19.00
  • 1.10. klo 16.00-19.00
  • 26.11. klo 16.00-19.00

Jos haluat osallistua ryhmään, ota yhteyttä ryhmän vetäjään:

Batulo Essak, batulo.esskat(at)hivpoint.fi, puh. 040 778 9861

Lasten ja nuorten vertaistukiryhmä

Lasten ja nuorten ryhmään ovat tervetulleita kaikki Suomessa asuvat hiv-tartunnan saaneet lapset ja nuoret. Toiminta suunnitellaan ryhmässä olevien lasten ja nuorten tarpeet, ikä ja kehitystaso huomioiden aina vuodeksi kerrallaan. Ryhmän tapaamiset ja leirit ovat osallistujille maksuttomia ja sisältävät täyden ylläpidon. Ryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa. Voit lukea lasten ja nuorten vertaistukiryhmästä lisää täältä.

Ryhmän tavoitteena on tarjota ammatillista, voimaannuttavaa tukea hiv-tartunnan saaneen lapsen ja nuoren kehitykseen sekä tukea elämistä kroonisen sairauden kanssa.

Lasten ja nuorten ryhmästä kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä ryhmän vetäjään:

Batulo Essak, batulo.essak(at)hivpoint.fi, puh 040 778 9861

Positiiviset ry:n vertaistukiryhmät

Ryhmät tarjoavat voimaannuttavaa vertaistukea hiv-tartunnan saaneille ja vertaisten tapaamista eri elämäntilanteissa. Ryhmissä voi jakaa kokemuksia, tunteita ja selviytymiskeinoja toisten hiv-tartunnan saaneiden ja/tai heidän läheistensä kanssa. Positiiviset ry:ssä kokoontuvat vertaisryhmät ovat avoimia ryhmiä ja niitä kokoontuu eri paikkakunnilla ja tietyille kohderyhmille suunnattuna. Lue lisää vertaisryhmistä sekä ajankohtaisia uutisia vertaistoiminnasta Positiiviset ry:n sivuilta.