Vapaaehtoistoiminta Hivpointissa

Vapaaehtoisemme osallistuvat hiv-tartuntojen ennaltaehkäisytyöhön esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan sekä nuorisoalan ammattilaispäivillä, Pride-tapahtumissa, Maailma kylässä -festivaalilla ja Turvaseksipartiointi-tempauksissa. Keskustellen ja jakamalla oikeaa ja ajantasaista tietoa edistämme seksuaaliterveyttä ja vähennämme hiviin liittyvää stigmaa. Erilaisten tapahtumien lisäksi vapaaehtoisena voi oman kiinnostuksen mukaan avustaa hiv-testauksessa, kouluttaa vastaanottokeskuksissa, tehdä etsivää työtä, nettineuvontaa, some-sisältöjä ja nuorisotalovierailuja. Vapaaehtoisena on mahdollista osallistua myös toiminnan ideointiin ja suunnitteluun, jolloin pääsee itse vaikuttamaan tehtäviin asioihin.

Hivpointin vapaaehtoiset tulevat hyvin monenlaisista taustoista. Sote-alan koulutuksesta on toki jonkin verran hyötyä vapaaehtoishommissa, mutta tärkeintä on aito kiinnostus seksuaaliterveystyötä kohtaan ja halu oppia uutta. Vapaaehtoisen tulee voida sitoutua Hivpointin toimintatapoihin ja arvoihin. Kunnioittava suhtautuminen eri kulttuureita sekä seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta kohtaan on edellytys vapaaehtoisena toimimiselle. Kaikki vapaaehtoiseksi haluavat haastatellaan ennen valintaa. Uusia vapaaehtoisia koulutetaan erikseen ilmoitettavina ajankohtina.

Vapaaehtoistoiminta on tällä hetkellä keskittynyt Hivpointin toimipisteiden paikkakunnille Helsingin, Tampereen ja Oulun seuduille, mutta vapaaehtoiseksi voi hakea mistä päin Suomea tahansa. Paikallista toimintaa järjestetään kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan.

Kaikkiin vapaaehtoistoimintaa koskeviin kysymyksiin vastaa koordinaattori Teija, teija.kyla-liuhala(at)hivpoint.fi.