1.6.2017

Uusia seksuaaliterveyden palveluja Hivpointilla

Hivpoint_www-paakuvat_tieda

Hivpointin (ent. Hiv-tukikeskus) alla toimiva Checkpoint-palvelu aloittaa rokotekampanjan miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Helsingin toimipisteellä voi nyt rajoitetun ajan ottaa ilmaisen A- ja B-hepatiittirokotteen. A-hepatiittitartuntojen määrä on kasvanut kevään aikana huomattavasti Euroopan suurkaupungeissa, ja tartuntoja on todettu myös homomiehillä Helsingissä. Myös hepatiitti B:n tartuntariski on suuri miesten välisessä seksissä. 

Maksuttomaan rokotukseen voivat tulla kaikki miehet, joilla on seksiä miesten kanssa. Rokotetta ei tarvita, jos on jo aiemmin saanut hepatiitti A- ja B-rokotesarjat tai näiden yhdistelmärokotteen (Twinrix). Jos hepatiittirokotteista on saanut vain toisen, voi puuttuvan hepatiittirokotteen tulla ottamaan. Hepatiitti B kuuluu myös kansalliseen rokotusohjelmaan, ja miehet, joilla seksiä miesten kanssa, saavat sen omalta terveysasemaltaan ilmaiseksi.

Hivpoint haluaa tarjota hiviin ja seksuaaliterveyteen liittyvää tietoa ja tukea yhä kokonaisvaltaisemmin. Rokotekampanjan lisäksi sukupuolitautien testauspalveluita ollaan laajentamassa: Hivpoint tutkii mahdollisuutta tarjota asiakkaille klamydia, tippuri-, kuppa- sekä hepatiitti C-testausta. Hivpointin koulutetuilta seksuaalineuvojilta voi myös varata ajan seksuaalineuvontaan.

Lisätietoja hepatiitti A- ja B-epidemioista sekä rokoteaikataulut: miestenkesken.fi. Lisätietoa hepatiiteista täällä sekä Terveyskirjaston sivuilla.


Kommentoi: