21.2.2019

Uusi Seksuaaliterveyden työkalupakki nyt tilattavana!

Seksuaaliterveyden työkalupakki Hivpoint seksuaalikasvatusKokonaisuudessaan uudistettu Seksuaaliterveyden työkalupakki on nyt saatavana Hivpointin verkkokaupassa.

Odotettu seksuaalikasvattajan “must have” tuote sisältää kätevästi kaiken, mitä tarvitset osallistavaan ja nuorten moninaisuutta kunnioittavaan työpajaan. Uudistuksessa on otettu huomioon nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten toiveet ja ajankohtaisimmat aiheet.

Seksuaaliterveyden työkalupakki on suunnattu nuorten parissa työskenteleville opettajille, nuorisotyöntekijöille ja muille ammattilaisille. Se on tuotettu halusta tarjota kattava materiaalipaketti seksuaalikasvatuksen tueksi.

Jokaisella nuorella on oikeus saada monipuolista seksuaalikasvatusta, jonka tarkoituksena on ohjata nuoria nautintoa tuottavaan, turvalliseen ja vastuulliseen seksikäyttäytymiseen sekä vahvistaa nuoren itsetuntoa, jotta hän voi tehdä elämässä itselleen sopivia ratkaisuja. Tukeakseen jokaista yksilöä, seksuaaliterveyskasvatuksen tulee olla seksuaalisen suuntautumisen kirjon ja sukupuolen moninaisuuden huomioivaa.

Seksuaaliterveyden työkalupakki avattuna Hivpoint seksuaalikasvatus materiaalit. Kuvassa työkalupakki aukaistuna, sisällä kirja, esitteitä, kondomeja, Dillio-tekopenis, klitoris 3d-malli ja sananselityspeli.

Seksuaaliterveyden työkalupakista löytyy kaikki tarvittava

Seksuaaliterveyden työkalupakki on kirjaimellisesti pakki, johon kuuluu Seksuaalikasvattajan käsikirja ja monipuolisesti materiaalia käytettäväksi seksuaalikasvatustuokioissa. Mielenkiinnon ja keskustelun herättäjänä toimii hauska Arvaatko? -sanaselityspeli seksuaalisuuteen liittyvillä sanoilla. Sanat korteissa ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Seksiä on monenlaista kuvakortit toimivat havainnollistavina välineinä, kun tarkoituksena on keskustella ehkäisystä, kondomin ja liukuvoiteen käytöstä, suostumuksesta ja vuorovaikutustaidoista seksitilanteissa.

Seksuaaliterveyden työkalupakki sisältöä: Seksuaalikasvattajan käsikirja, 3D-klitorismalli, kuvakortti sexting, kondomi, muita Hivpoint seksuaalikasvatus materiaalejaMateriaalipaketin violetin tekopeniksen avulla voi turvallisesti demonstroida ja harjoitella kondomin paikalleen asettamista ja pois ottamista.

Uutena sisältönä on 3D-malli klitoriksesta! Klitorismallin avulla seksuaalikasvatuksessa voidaan perehtyä nautinnon näkökulmiin ja ihmisen anatomiaan. Materiaalipaketti tarjoaa 40 kpl kondomi-liukuvoidepakkauksia nuorille jaettavaksi. Liukuvoide ansaitsee keskusteluissa enemmän huomiota; se pitää kondomin ja limakalvot ehjinä ja lisää nautintoa. Pakissa on myös suuseksisuojia, joihin seksuaalikasvatuksen yhteydessä on hyvä tutustua. Suosituimmista nuorten esitteistä löytyy näytekappaleet.

Tunne itsesi seksuaalikasvattajana

Seksuaalikasvattajan suhtautuminen seksuaalisuuteen ja seksiin on merkittävää, sillä seksuaalikasvattaja viestii olemuksellaan, puheellaan ja materiaaleillaan, millaista olemista ja käyttäytymistä tuetaan. Seksuaalikasvattajan käsikirjassa käydään läpi seksuaalikasvatuksen perusteita, sen tavoitteita ja keskeisiä lähtökohtia. Vierailevat asiantuntijat syventävät näkökulmia hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta, pojat huomioivasta seksuaaliterveystyöstä, kulttuurisensitiivisestä ja antirasistisesta seksuaalikasvatuksesta, vammaisten nuorten huomioimisesta seksuaalikasvatuksessa sekä seksuaalisen kaltoinkohtelun tematiikasta.

Seksuaalikasvattajan käsikirja Hivpoint seksuaalikasvatus. Kuvassa kirja auki ja otsikko Näkökulmia.

 

Lisäksi kirjasta löytyy 38 käytännön harjoitusta, joiden avulla seksuaalikasvatustuokio syntyy hetkessä. Harjoitukset on jaettu teemoihin: Sinulle seksuaalikasvattaja, Yhteiset pelisäännöt, Seksuaalioikeudet, Murrosikä ja kehitys, Seksuaalisuus, Suhteet, Seksi, Seksitautien ja raskauden ehkäisy sekä Yhteiskunta, normit ja media.

Toiminnalliset harjoitukset ottavat huomioon erilaiset oppimistyylit, vahvistavat nuoren luottamusta omiin kykyihinsä ja edistävät omatoimisuutta ja vuorovaikutustaitoja. Toiminnallisten harjoitusten avulla nuori pääsee itse pohtimaan olemassa olevia käsityksiä, normeja ja oletuksia. Nuoret toivovat seksuaalikasvattajalta arvostavaa suhtautumista ja rohkeutta kuunnella nuorten omia mielipiteitä ja rakentaa niistä yhteisiä keskusteluja!

Seksuaaliterveyden työkalupakki ja muut seksuaalikasvatuksen työvälineet löytyvät Hivpointin verkkokaupasta. Antoisia seksuaalikasvatushetkiä!


Kommentoi: