21.1.2019

Uusi Seksuaaliterveyden työkalupakki nyt tilattavana!

Seksiä on monenlaista -kuvakortteja voi käyttää kun käsitellään seksitautien tarttumisen mahdollisuutta eri seksitavoissa ja pohditaan kommunikoimista suhteissa ja suostumusta seksissä. Arvaatko? -sanaselistypeli on sanaselistyspeli seksuaalisuuteen liittyvillä sanoilla. Sanoja 100 kpl ja ne ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.Odotettu, kokonaisuudessaan uudistettu Seksuaaliterveyden työkalupakki on nyt tilattavana Hivpointin verkkokaupassa.

Seksuaalikasvattajan “must have” tuote sisältää kätevästi kaiken, mitä tarvitaan osallistavaan ja nuorten moninaisuutta kunnioittavaan seksuaalikasvatukseen. Uudistuksessa on otettu huomioon nuorten parissa työskentelevien ammattilaisten toiveet ja ajankohtaisimmat aiheet.

Seksuaaliterveyden työkalupakki on suunnattu nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja se on tuotettu halusta tarjota ammattilaisille kattava materiaalipaketti seksuaalikasvatuksen tueksi. Jokaisella nuorella on oikeus saada monipuolista seksuaalikasvatusta, jonka tarkoituksena on ohjata nuoria nautintoa tuottavaan, turvalliseen ja vastuulliseen seksikäyttäytymiseen sekä vahvistaa nuoren itsetuntoa, jotta hän voi tehdä elämässä itselleen sopivia ratkaisuja. Tukeakseen jokaista yksilöä, seksuaaliterveyskasvatuksen tulee olla seksuaalisen suuntautumisen kirjon ja sukupuolen moninaisuuden huomioivaa.

Seksuaaliterveyden työkalupakki on materiaalipaketti seksuaalikasvatukseen. Seksuaaliterveyden työkalupakista löytyy kaikki, mitä tarvitaan nuorten seksuaalikasvatustuokiossa. Pakista löytyy Seksuaalikasvattajan käsikirja, Arvaatko?-sanaselityspeli, Seksiä on monenlaista -kuvakortit, tekopenis ja 3D-malli klitoriksesta, kondomi-liukuvoidepakkauksia ja näytteitä suosituimmista esitteistämme.

Seksuaaliterveyden työkalupakista löytyy kaikki tarvittava seksuaalikasvatukseen

Seksuaaliterveyden työkalupakki on kirjaimellisesti pakki, johon kuuluu Seksuaalikasvattajan käsikirja ja monipuolisesti materiaalia käytettäväksi seksuaalikasvatustuokioissa. Mielenkiinnon ja keskustelun herättäjänä toimii hauska Arvaatko? -sanaselityspeli seksuaalisuuteen liittyvillä sanoilla. Sanat korteissa ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Seksiä on monenlaista kuvakortit toimivat havainnollistavina välineinä, kun tarkoituksena on keskustella ehkäisystä, kondomin ja liukuvoiteen käytöstä, suostumuksesta ja vuorovaikutustaidoista seksitilanteissa. Materiaalipaketin violetin tekopeniksen avulla voi turvallisesti demonstroida ja harjoitella kondomin paikalleen asettamista ja pois ottamista. Uutena sisältönä on 3D-malli klitoriksesta! Klitorismallin avulla seksuaalialikasvatuksessa voidaan perehtyä nautinnon näkökulmiin ja ihmisen anatomiaan. Materiaalipaketti tarjoaa 40 kpl kondomi-liukuvoidepakkauksia nuorille jaettavaksi. Liukuvoide ansaitsee keskusteluissa enemmän huomiota; se pitää kondomin ja limakalvot ehjinä ja lisää nautintoa. Pakissa on myös suuseksisuojia, joihin seksuaalikasvatuksen yhteydessä on hyvä tutustua. Suosituimmista nuorten esitteistä löytyy näytekappaleet.


Tunne itsesi seksuaalikasvattajana!

Seksuaalikasvattajan suhtautuminen seksuaalisuuteen ja seksiin on merkittävää, sillä seksuaalikasvattaja viestii olemuksellaan, puheellaan ja materiaaleillaan, millaista olemista ja käyttäytymistä tuetaan. Seksuaalikasvattajan käsikirjassa käydään läpi seksuaalikasvatuksen perusteita, sen tavoitteita ja keskeisiä lähtökohtia. Vierailevat asiantuntijat syventävät näkökulmia hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta, pojat huomioivasta seksuaaliterveystyöstä, kulttuurisensitiivisestä ja antirasistisesta seksuaalikasvatuksesta, vammaisten nuorten huomioimisesta seksuaalikasvatuksessa sekä seksuaalisen kaltoinkohtelun tematiikasta.

Seksuaalikasvattajan käsikirjasta löytyy tietoa seksuaalikasvatuksesta, sen perusteista ja lähtökohdista. Kirjassa vierailevat asiantuntijat avaavat hetero- ja sukupuolinormatiivisuutta, poikaerityistä seksuaalikasvatustyötä, kulttuurisensitiivistä ja antirasistista seksuaalikasvatustyötä, vammaisten nuorten huomioimista seksuaalikasvatuksessa ja seksuaalisen kaltoinkohtelun tematiikkaa. Kirjasta löytyy lisäksi 38 toiminnallista harjoitusta, joiden avulla seksuaalikasvatustuokion suunnitteleminen on helppoa.

Lisäksi kirjasta löytyy 38 käytännön harjoitusta, joiden avulla seksuaalikasvatustuokio syntyy hetkessä. Harjoitukset on jaettu teemoihin: Sinulle seksuaalikasvattaja, Yhteiset pelisäännöt, Seksuaalioikeudet, Murrosikä ja kehitys, Seksuaalisuus, Suhteet, Seksi, Seksitautien ja raskauden ehkäisy sekä Yhteiskunta, normit ja media. Toiminnalliset harjoitukset ottavat huomioon erilaiset oppimistyylit, vahvistavat nuoren luottamusta omiin kykyihinsä ja edistävät omatoimisuutta ja vuorovaikutustaitoja. Toiminnallisten harjoitusten avulla nuori pääsee itse pohtimaan olemassa olevia käsityksiä, normeja ja oletuksia. Nuoret toivovat seksuaalikasvattajalta arvostavaa suhtautumista ja rohkeutta kuunnella nuorten omia mielipiteitä ja rakentaa niistä yhteisiä keskusteluja!

Seksuaaliterveyden työkalupakki ja muut seksuaalikasvatuksen työvälineet löytyvät Hivpointin verkkokaupasta. Antoisia seksuaalikasvatushetkiä!


Kommentoi: