10.3.2020

Testauskampanja terveysasemille – Osallistu ja voita!

Hiv - ja hepatiittitestausviikon haastekampanja 15-25.5.2020Hivpointin testauskampanja haastaa nyt jo toista kertaa terveysasemien hoitohenkilökunnan osallistumaan Eurooppalaiseen hiv- ja hepatiittitestausviikkoon. Ensimmäistä kertaa haastoimme terveysasemat testaamaan viime syksyn testausviikolla.  

Edellinen testauskampanja oli menestys –  yli 30 perusterveydenhuollon toimijaa ympäri Suomea tarttui haasteeseen, aina Oulusta pääkaupunkiseudulle ja Kuopiosta Turkuun!

Seuraava Eurooppalainen hiv- ja hepatiittitestausviikko järjestetään 15-22.5.2020 ja Hivpoint haastaa terveysasemat jälleen mukaan testaamaan.

Haastamme sinut:

  • ota puheeksi asiakkaan kanssa, hiv ja muut seksitaudit
  • kysy seksitavoista, jotta tiedät onko asiakkaallasi ollut riski saada tartunta
  • tarjoa aktiivisesti testejä

5.4. mennessä ilmoittautuneet saavat enintään viisi t-paitaa, joilla voi madaltaa asiakkaiden kynnystä pyytää hiv- ja hepatiittitestejä sekä muita seksitautitestejä. Lisäksi kaikkien ilmoittautuneiden kesken arvotaan herkullinen palkinto!

Testauskampanjaan osallistuminen on helppoa!

Ilmoita osallistumisestanne sähköpostitse: koulutus(at)hivpoint.fi. Ilmoitathan samalla montako t-paitaa yksikköönne haluatte ja mitä kokoa: S, M, L, XL, XXL.

Suomessa on tällä hetkellä satoja ihmisiä, jotka eivät tiedä hiv-tartunnastaan

Testausviikon tavoitteena on kannustaa ihmisiä hiv-ja c-hepatiittitesteihin, jotta he tulisivat tietoisiksi omasta statuksestaan. Statuksen tietäminen on tärkeää, jotta oikea hoito voidaan aloittaa. Hiviin on olemassa tehokas lääkehoito ja lääkitty hiv ei tartu. Lääkityksellä oleva hiv-tartunnan saanut henkilö ei voi tartuttaa hiviä, edes suojaamattomassa seksissä. Hiv ei myöskään ole esteenä lasten saamiselle, sillä lääkitys estää hivin tarttumisen sikiöön raskauden ja synnytyksen aikana.

Uusimpien arvioiden mukaan Suomessa noin 13 % hiv-tartunnan saaneista ei tiedä omasta tartunnastaan. Perusterveydenhuollolla on keskeinen rooli testauksen toteuttamisessa.

Lisätietoa c-hepatiittista ja sen hoidosta löytyy THL:n sivuilta. Tänä päivänä c-hepatiitti on parannettavissa. Valtakunnallinen hoitopolkusuositus kehoittaakin c-hepatiitin hoidon toteutuvan perusterveydenhuollossa.

 


Kommentoi: