12.11.2018

SEKSITAUTIKLINIKKA TRANS- JA EI-BINÄÄRISILLE HENKILÖILLE

Testausta transtaustaisille Hivpoint klinikalla. Kuvassa kaksi miesoletettua henkilöä hymyilee.

Hivpoint tarjoaa keskiviikkona 14.11. klo 16-18 sensitiivistä seksitautien testausta transtaustaisille ja ei-binäärisille henkilöille.

Klinikkatestaus järjestetään yhteistyössä Trasek ry:n kanssa ja se on osa TransHelsinki 2018 -tapahtumaa. Testaus on maksuton. Tervetuloa!
Testaus järjestetään Hivpointin Helsingin toimistolla osoitteessa Unioninkatu 45 K. Tila ei valitettavasti ole esteetön.

Klinikalla voidaan ottaa klamydia- ja tippurinäytteet virtsasta, peräaukosta ja nielusta. Virtsa- ja peräaukkonäytteen asiakas ottaa itse saamiensa ohjeiden mukaan unisex-wc-tiloissa. Klamydia- ja tippurinäytteitä varten tulee olla virtsaamatta vähintään 1 tunti. Näytteitä ei voida ottaa antibioottikuurin aikana eikä viikkoon kuurin loppumisen jälkeen.

Klinikalla on mahdollisuus myös hiv-pikatestiin (verinäyte sormen päästä) ja kuppatestiin (suoniverinäyte). C-hepatiittitesti tehdään tarvittaessa. Huomioithan, että laboratoriolähetteitä varten tarvitset kuvallisen henkilötodistuksen!

Halutessasi voit kysyä tai keskustella seksuaalisuuteen, seksiin ja seksitauteihin liittyvistä asioista työntekijöiden kanssa. Klinikan työntekijät ovat koulutettuja seksuaalineuvojia.

Testaustapahtuma on osa Checkpoint Express –seksitautiklinikkaa. Seksitautien testaustoiminta on pilottiprojekti, jossa haetaan toimintamalleja matalankynnyksen testaus- ja neuvontatoiminnalle tulevaisuudessa. Testaustoimintapilottia rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö. Testausklinikalla testien lisäksi asiakkailta kerätään tilastotietoja ja kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja testien tekemiseen toiminnan kehittämiseksi. Klinikka on saavuttanut nopeasti suuren suosion. Klinikalle saapuvien kannattaa varautua jonoihin. 

Pääkaupunkiseudun asukkaat voivat käydä seksitautitesteissä myös esimerkiksi HUS Sukupuolitautien poliklinikalla. Poliklinikalle voi mennä ilman ajanvarausta arkisin klo 8-11 välillä.


Kommentoi: