26.1.2018

Sallivaa ja ennakkoluulotonta seksuaalikasvatusta EDUCA-messuilla

vanhempi ja lapsi koulussa terveystiedon tunti

Tule Hivpointin osastolle 6p78 keskustelemaan, millaista on salliva, rohkea ja ennakkoluuloton seksuaalikasvatus tämän päivän koulussa. Osastolla saat vinkkejä osallistaviin opetusmenetelmiin. Voit myös tutustua videoihin, jotka tukevat seksuaaliterveydestä puhumista nuorten sekä heidän vanhempiensa kanssa. Videot julkaistaan Hivpointin nuorten työn Justwearit.fi:n Youtube-kanavalla. 

Voiko vanhempi kieltää lapsensa osallistumisen seksuaalikasvatukseen?

”On vanhempia, jotka kieltävät lastensa osallistumisen koulun seksuaalikasvatukseen. Vanhemmilla ei kuitenkaan ole oikeutta tähän. Taustalla on usein puutteelliset tiedot siitä, mitä koulun seksuaalikasvatus pitää sisällään ja mikä merkitys sillä on nuoren tuleville ihmissuhteille”, toteaa Hivpointin nuorten työn suunnittelija Anni Susineva.

”Seksuaalikasvatus ei ole seksin opettamista tai yllyttämistä seksiin. Päinvastoin, seksuaalikasvatuksen tavoitteena on itseään arvostava ja muita kunnioittava nuori. Nuorille suunnatun seksuaalikasvatuksen tarkoituksena on antaa oikeaa tietoa ja ohjata luotettavan tiedon äärelle. Tällainen nuori osaa pohtia kriittisesti asioita, joihin hän törmää esimerkiksi netissä tai kaveripiirissä”, täydentää kollega Maria Oinonen.

Miten ottaa seksuaaliterveys puheeksi kahden kulttuurin välissä elävän nuoren kanssa?

Hivpoint on tuottanut yhdessä Nuorisoasiainkeskuksen, Väestöliiton, African care ry:n ja Faro ry:n kanssa videoita, joissa vanhemmat jakavat ajatuksiaan siitä, mistä nuoren kanssa on tärkeä puhua ja miten vanhempi voi tukea nuoren kasvua ja kehitystä. Videoilla eri kulttuureista tulevat vanhemmat kertovat omin sanoin, mitä kaikkea seksuaalikasvatus voi olla.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Maria Oinonen
Suunnittelija / nuorten työ
Puh. 0408699007
maria.oinonen@hivpoint.fi

Anni Susineva
Suunnittelija / nuorten työ
Puh. 0405517511
anni.susineva@hivpoint.fi


Kommentoi: