Hae nettineuvonnasta

Haava peniksessä “handjobin” yhteydessä

9.1.2019

Kysymys

Moikka,

Kävin naispuolisen seksityöntekijän luona Thaimaassa kaksi viikkoa sitten. Hän suoritti ainoastaan handjobin (ilman kondomia). Sen aikana tunsin pientä kipua ja esinahkani oli hieman repeytynyt ja vuosi hieman verta, kun tulin takaisin hotellille. En tiedä oliko hänellä mitään nesteitä käsissään.

Pitäisikö minun käydä testattavana. Olen hyvin huolissani tilanteesta, vaikka olenkin lukenut että tartunnan tällä tavoin ovat hyvin harvinaisia?

 

Vastaus

Kuvailemassasi tilanteessa ei ole seksitautien tarttumisen riskiä. Kumppanin sukuelinten käsin hyväilyssä ei ole hiv-riskiä, sillä hi-virus ei tartu käsien välityksellä. Turvalliseksi seksiksi voidaan laskea kaikki sellainen, jossa mahdollisesti tartuttavia eritteitä (siemennestettä, miehen esiliukastetta, emätineritettä tai verta) ei pääse genitaalialueen tai suun limakalvoille.


Jos jokin vielä mietityttää tai haluat kysyä lisää, voit aina olla yhteydessä Hivpoint-chattiin, joka palvelee maanantaisin klo 10–15:30. Chatti löytyy hivpoint.fi – pääsivulta. Sekä neuvontapuhelimeen: 0207 465 705, maanantaista torstaihin klo 10.00-15.30. Neuvontapuhelimessa on mahdollisuus jutella Hivpointin työntekijän kanssa luottamuksellisesti.