Hae nettineuvonnasta

Chepa

12.4.2019

Kysymys

Hei, pelkään c hepatiittiä. Käsissäni on usein verta vuotavia haavoja sillä pesen niitä jatkuvasti, onko näistä mahdollista saada tartuntaa?
Olen tapaillut henkilöä muutamia viikkoja ja sain tietää, että hänen veljensä on aktiivinen suonensisäisten huumeiden käyttäjä. Mies itse sanoo ettei ole huumeita kokeillut ja hänen elämänsä vaikuttaa siltä, ettei huumeille olisi siinä tilaa (vak. Työ yms.)
Yhdynnässä olemme käyttäneet kondoomia mutta hän ei juuri kiinnitä huomiota siihen millä kädellä on mihinkin koskenut. Välillä hän myös koskee omilla genitaaleillaan minun sillä unohtaa kondomin käytön ennen kuin huomautan (ollut ennen pitkässä parisuhteessa).
Olen käyttänyt hänen kanssaan samaa hammastahnaa. Onko syytä pelätä että saisin mieheltä tartuntaa tai että mies saisi veljeltänsä(ovat usein tekemisissä)

Vastaus

C-hepatiitti tarttuu veren välityksellä. Yleisimmin tartunnan saa huumeiden pistoskäytön seurauksena.  C-hepatiitti ei tartu tavanomaisessa kanssakäymisessä, kuten suudellessa, halatessa tai ruokailuvälineiden kautta. Tartuntaan tarvitaan molemminpuolinen verikontakti. Sinun ei ole syytä pelätä saavasi kumppaniltasi tartuntaa tai että kumppanisi saisi sen veljeltään (olettaen, että tartunta olisi hänen veljellään.)