Neuvonta ja tukikeskustelut

Hiv-tartunnan saaneilla on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti erilaisista tartunnan kanssa elämiseen liittyvistä kysymyksistä Hivpointin työntekijöiden kanssa.

Hiv-tartunta voi itse sairauden lisäksi nostaa esiin monenlaisia kysymyksiä: Kenelle ja miten kertoa omasta tartunnastaan? Kuinka hiv vaikuttaa parisuhteeseen ja seksielämään? Voiko saada lapsia? Vaikuttaako hiv ammatinvalintaan ja pitääkö työpaikalla kertoa tartunnasta?

Näistä ja muista asioista voi keskustella Hivpointin työntekijöiden kanssa puhelimitse tai kasvotusten Helsingin, Tampereen ja Oulun toimipisteissä.

Myös hiv-positiivisten kumppaneilla ja muilla läheisillä on mahdollisuus neuvontaan ja tukikeskusteluihin. Maksuttomiin neuvonta- ja tukipalveluihin voi hakeutua nimettömänä.

Hivpointin työntekijät tavoittaa numerosta 0207 465 705 (ma-to klo 10-15.30).

Positiiviset ry

Hiv-tartunnan saaneet voivat soittaa myös potilasjärjestö Positiiviset ry:n arkisin klo 9.00-16.00, puh. (09) 692 5441. Positiiviset ry:n numerossa on mahdollisuus käydä kahdenkeskisiä tukikeskusteluja työntekijän kanssa tai sopia tukihenkilötapaamisesta.