16.12.2019

Lääkäri 2020 – Hivpoint mukana keskustelemassa prepistä ja pepistä

Lääkäri 2020Hivpoint on mukana Lääkäri 2020 tapahtumassa, Helsingin Messukeskuksessa 8.–10.1.2020. Hivpointin suunnittelijat ovat tavattavissa pisteellä 1c29. Pisteellä kuulet lisää hiviä ennaltaehkäisevästä prep-lääkityksestä ja jälkiehkäisevästä pep-lääkityksestä. Pisteellä saat tutustua prep-lähetteeseen ja voit myös osallistua vuoden hauskimman lahjakortin arvontaan!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut 17.4.2019 prep-ohjeistuksen. Prep-lääkityksen voi aloittaa hiv-hoitoon perehtynyt lääkäri. Hivpoint on selvittänyt prep-hoidon käytäntöjä valtakunnallisesti ja kaikissa sairaanhoitopiireissä on valmiudet aloittaa prep-lääkitys, infektiotautien poliklinikalla tai sukupuolitautien polikliinikalla paikkakunnasta riippuen. Lue lisää tästä. 

Pep on hivin jälkiehkäisylääkitys, joka ehkäisee tehokkaasti hiv-tartunnan, kun se otetaan 72 tunnin kuluessa riskitilanteesta. Kansallinen pep-ohjeistus ei-työperäisiin riskitilanteisiin ilmestyi Suomessa syksyllä 2018. Ohjeistuksen on laatinut THL:n hiv- ja hepatiittiasiantuntijatyöryhmä, johon kuuluu infektiolääkäreitä, tutkijoita ja järjestöjen edustajia. Ohjeistus löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Tule kuulemaan lisää pisteellemme prepistä ja pepistä, sekä milloin ja kenelle niitä voi määrätä!

Lääkäri 2020 -tapahtuma on ammatillinen koulutustapahtuma lääkäreille 8.-10.1.2020 Helsingin Messukeskuksessa. Hivpoint osallistuu Lääkäripäiville osastolla 1c29.

 


Kommentoi: