27.2.2019

Koulutus Tampereella: hivin jälkiehkäisylääkitys PEP

Kuvassa kädet ja teksti "Hivin jälkiehkäisylääkitys pep." Koulutus Tampereella.

PEP (post-exposure prophylaxis) on hivin jälkiehkäisylääke, joka ehkäisee hivin tarttumisen erittäin tehokkaasti. Lääkitys on Suomessa aiemmin ollut käytössä lähinnä työperäisissä altistustilanteissa. Uusi ohjeistus ottaa huomioon myös seksiin liittyvät altistustilanteet.

Tampereella järjestettävässä koulutuksessa käydään läpi tätä ohjeistusta ja kerrotaan hiviin ja sen hoitoon liittyviä ajankohtaisia asioita. Koulutuksessa esitellään lisäksi lyhyesti Pirkanmaan hoitoketjua seksuaalista väkivaltaa kokeneille sekä Setlementti Tampere ry:n väkivaltapalveluita.

Ohjelma:
klo 13.00 Ajankohtaista tietoa hivistä ja sen jälkiehkäisystä pep-lääkityksellä. Katariina Huuhka ja Sanna Salo, Hivpoint
klo 14.30 Pirkanmaan hoitoketju seksuaalista väkivaltaa kokeneille – riittävän tuen varmistaminen uhrille. Satu Hintikka, Setlementti Tampere ry/ Välitä! -seksuaaliväkivaltatyö

Koulutus on maksuton. Se on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille ja erityisesti ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään hi-virukselle altistuvia henkilöitä. Lisätietoa pep-lääkityksestä Hivpointin sivuilla.

Hiv ja pep -koulutus Tampereella
Aika: torstai 7.3. kello 13.00-15.00
Paikka: Setlementti Tampere ry, Pyhäjärvenkatu 1B, 2.krs Pyynikki-Sali

Ilmoittautumiset 4.3. mennessä katariina.huuhka@hivpoint.fi


Kommentoi: