6.3.2018

Kondomin käyttöä yli kielimuurien

Kondomeja on erilaisia ja eri kokoisia.

Seksitaudeilta suojautuminen ja kondomin käyttö ovat valtavan tärkeitä aiheita, mutta miten puhua niistä ihmiselle jonka kanssa ei ole yhteistä kieltä?

Vastauksena tähän haasteeseen monikulttuurista seksuaaliterveystyötä tekevä Hivpoint on julkaissut kaksi videota, joilla kondomin käyttö ja hiviltä suojautuminen esitetään mahdollisimman ymmärrettävästi ja ilman sanoja. Videoita on tarkoitus käyttää esimerkiksi juuri maahan muuttaneiden kanssa tehtävässä työssä. Hivpointin videoissa pyritään selkeyteen eikä niitä ymmärtääkseen tarvitse osata suomea tai olla lukutaitoinen.

Videoista Miten käyttää kondomia? (How to use a condom?) opastaa kondomin hankkimisessa, valinnassa ja oikeassa käyttötavassa ja Miten hiv tarttuu (How is HIV transmitted?) esittelee hivin tarttumistavat ja siltä suojautumisen.

Videot  ovat vapaasti hyödynnettävissä ja katsottavissa Hivpointin Youtube-kanavalla.

Lisää tietoa seksitaudeista, seksitaudeilta suojautumisesta ja hiv-tartunnan kanssa elämisestä voi lukea Hivpointin nettisivuilta selkosuomeksi sekä englannin, soranin, arabian ja venäjän kielillä.


Kommentoi: