11.5.2020

Hivpoint avaa palveluitaan porrastetusti – hiv-pikatestaus ajanvarauksella

Hiv-pikatestaus Hivpointilla Hivpointin hiv-pikatestaus sekä kasvokkain tapahtuva asiakastyö on ollut tauolla 18.3 lähtien koronaviruspandemian takia. Pandemian aiheuttamia rajoituksia aletaan pikkuhiljaa yhteiskunnassamme purkamaan ja myös Hivpoint avaa 19.5 alkaen asteittain palveluitaan. Koronavirusepidemian ollessa vielä käynnissä, joudumme kiinnittämään erityistä huomioita, jotta meillä asioivat eivät joutuisi tartuntariskiin. Haluamme myös taata työntekijöillemme turvallisen työympäristön.

Useat palvelumme ovat perustuneet siihen, että paikalle voi tulla ilman etukäteen varattua aikaa. Tällä hetkellä se ei kuitenkaan ole järkevää, koska ilman ajanvarausta tapahtuvissa palveluissa on mahdollista, että toimistollemme saapuu yhtäaikaisesti useita ihmisiä, emmekä voi taata turvallista asiointia. Palvelujen toteuttaminen aloitetaan siten, että niihin tulee aina varata etukäteen aika. Testeihin ei saa tulla kipeänä.

Lisäksi tulemme tekemään asiakasvastaanotolla toimenpiteitä, joilla pyrimme ehkäisemään koronavirustartunnan mahdollisuutta. Testaukseen tai muulle asiakasvastaanotolle saapuessa asiakkaalle annetaan ovella suu-nenäsuoja ja hänet ohjataan pesemään kätensä. Myös testaushenkilökunta käyttää nenä-suusuojia. Kiinnitämme myös erityistä huomiota tilojemme siisteyteen ja desinfioimme wc-tiloja ja muita kosketuspintoja tavallista enemmän. Lisäksi toimistossa asioidessa tulisi pyrkiä pitämän kahden metrin turvaväli asiakkaiden välillä. Toimimme näin toistaiseksi, seuraamme tarkasti epidemiatilannetta ja mukautamme toimintaamme saatavilla olevan tiedon ja yleisten suositusten mukaan.

Hiv-pikatestaus

Hivpointin homo- ja bimiehille, maahan muuttaneille henkilöille sekä matkailijoille kohdennetut testauspalvelut avautuvat ajanvarauksella 19.5. alkaen Helsingissä ja Tampereella. Oulussa testaus ajanvarauksella käynnistyy kesäkuussa. Testaus korvaa toistaiseksi Checkpoint– ja Walk-in -testaukset. Testausta järjestetään pääsääntöisesti kerran viikossa. Testiaikaa voi tiedustella neuvontapuhelimesta tai chatistä, jossa tehdään arvio hiv-testin tarpeellisuudesta ja ajankohdasta riskitilanteesta riippuen.

Aika testaukseen varataan puhelinneuvonnasta 0207 465 705 (ma-to klo 10-15.30). Helsingin testaukseen ajan voi varata myös chatistä: hivpoint.fi (ma-ke klo 10-15.30). Huomioithan, että chat-palveluamme on lisätty poikkeusolosuhteiden takia.

Maksuton hiv-kotitesti

Mikäli sinulla on tarve hiv-testille, etkä pääse toimipisteillemme testiin tai testiajat eivät sinulle sovi, voit tilata maksuttoman hiv-kotitestin tai noutaa testin sovitusti Hivpointin Helsingin toimistolta. Kotitestin tilaamista voit tiedustella puhelinneuvonnastamme tai chatista, jolloin tehdään myös arvio hiv-testin tarpeellisuudesta ja ajankohdasta riskitilanteesta riippuen (aukioloajat yllä).

Seksitautien testaus

Julkisessa terveydenhuollossa voidaan oireettomien seksitautitestausta edelleen rajoittaa. Lisäksi päivystyspalveluihin on tullut muutoksia. Esim. poliklinikalle ei välttämättä saa mennä ilman yhteydenottoa puhelimitse. Tarkista oman alueesi poliklinikan toimintaohjeet heidän nettisivuiltaan.

HUS Sukupuolitautien poliklinikka

Toimisto: 09 471 86220 puhelinaika ma-pe klo 8-10 ja 12-14

KORONAVIRUKSEN TAKIA, OLE ENSIN PUHELIMITSE YHTEYDESSÄ POLIKLINIKKAAN, MIKÄLI SUUNNITTELET SEKSITAUTITESTEIHIN MENOA!

Tietoa Checkpoint Express -klinikasta sekä A ja B hepatiitti rokotuksista löydät täältä.

 


Kommentoi: