15.4.2013

Hiv-tukikeskus myöntää projektirahaa nuorten Itse tehty -projekteihin

Itse tehty on asenne!

Hiv-tukikeskus on lähtenyt yhteistyökumppaniksi Nuorten Akatemian Itse tehty -toimintaan ja lahjoittaa vuoden 2013 aikana pientä projektirahoitusta nuorten suunnittelemiin seksuaalisuus-teemaan liittyviin projekteihin.

Projektirahaa voivat hakea nuoret, joilla on idea yhdessä toteutettavasta projektista. He voivat muun muassa järjestää tapahtuman, ohjata ja näytellä, tehdä pelin, kuvata opetusvideon tai järjestää koulussa teemapäivän.

Itse tehty tarkoittaa nuorten ryhmän itse toteuttamaa pientä tai isoa unelmaa. Itse tehty sopii erinomaisesti nuorille, jotka eivät tyydy valmiiseen maailmaan vaan tekevät itse. Rohkaisijoina voivat toimia nuorten ohjaajat, valmentajat, opettajat tai vanhemmat.

Projektirahoitusta Hiv-tukikeskukselta

Hiv-tukikeskus jakaa Itse tehty -rahaa 100-200€ projektia kohti. Myönnettyä rahaa ei tarvitse palauttaa, kun projekti toteutetaan annettujen ohjeiden mukaan, eikä rahaa jää yli.

Kun nuoret ovat keksineet idean ja hahmotelleet yhdessä projektin, heidän tulee täyttää Itse tehty -projektirahan hakemus sähköisesti.

Lisätietoa Itse tehty -projekteista löytyy Hiv-tukikeskuksen nuorille suunnatulta Justwearit.fi -sivustolta. Itse tehty -toimintaan voi tutustua myös Nuorten Akatemian ylläpitämässä Itse tehty -nettipalvelussa.

Projektirahan kriteerit

Rahaa voi hakea, kun

  •     projekti liittyy jollain tavalla seksuaalisuuteen
  •     projektissa on vähintään 3 henkilöä
  •     ryhmän nuorista suurin osa on 13–19-vuotiaita
  •     ryhmällä on nimettynä yksi yhteyshenkilö, joka on 13-19 -vuotias
  •     ryhmällä on yksi täysi-ikäinen vastuuhenkilö
  •     projekti on jotain uutta ja innovatiivista toimintaa
  •     projekti on nuorten suunnittelema, toteuttama ja arvioima
  •     ryhmä on valmis esittelemään projektin tuloksia ja raportoimaan niistä

Projektin saama rahasumma päätetään tiettyjen kriteerien, kuten toiminnan keston, vaativuuden, luovuuden, tavoitteen ja mahdollisten muiden yhteistyökumppanien perusteella.

Itse tehty -rahaa voi hakea koko vuoden ajan. Päätös myönnetyistä projektirahoista annetaan viimeistään kuukauden kuluessa hakulomakkeen lähettämisestä. Kesälomien ajan (15.7.-18.8.2013) Itse tehty -rahaa ei myönnetä.

Itse tehty -rahan edellytyksenä on se, että projekti jollain tavalla sisältää seksuaalisuus-teeman.

Hiv-tukikeskus voi lähettää projekteja varten nuorille suunnattuja, seksuaalisuutta käsitteleviä materiaaleja, kuten esitteitä ja julisteita maksutta. Kondomit saa pientä rahaa vastaan (vähennetään projektirahasta). Hiv-tukikeskuksen materiaaleihin voit tutustua tästä.