12.3.2013

Hiv-tukikeskus Sosiaalialan asiantuntijapäivillä 13.-14.3. ja Sairaanhoitajapäivillä 14.-15.3.

Hiv-tukikeskuksen vuosi 2013 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin erilaisilla messuilla ja tapahtumissa. Tällä viikolla tahti tiivistyy muun muassa Sosiaalialan asiantuntijapäivillä 13.-14.3.2013 Wanhassa Satamassa, Helsingissä ja Sairaanhoitajapäivillä 14.-15.3.2013 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumissa esitellään Hiv-tukikeskuksen toimintaa ja ammattilaisille suunnattuja materiaaleja sekä jaetaan tietoa suomalaisesta hiv-työstä ja hiv-tartuntojen ennaltaehkäisystä.

Esillä ovat muun muassa Hiv-tukikeskuksen suunnittelema Seksuaaliterveyden työkalupakki, joka sisältää toiminnalliseen seksuaalikasvatukseen kehitettyjä työvälineitä. Lisäksi messuvieraat voivat tutustua maaliskuussa 2013 avautuneeseen Seksuaaliterveysasema.fi –palveluun. Verkkopalvelussa erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat voivat suorittaa erilaajuisia seksuaaliterveyteen liittyviä ammattikorkeakoulutason verkko-opintoja.

Käy tutustumassa: seksuaaliterveysasema.fi

Messuilla sosiaalialan ammattilaiset ja sairaanhoitajat voivat tutustua Hiv-tukikeskuksen laajaan materiaalivalikoimaan, josta löytyy esimerkiksi esitteitä sekä info- ja turvaseksipaketteja hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyyn ja kohderyhmäsensitiivisen työn tueksi muun muassa nuorten, matkailijoiden, maahanmuuttajien ja MSM-ryhmään (miehet, joilla on seksiä miesten kanssa) kuuluvien miesten parissa työskenteleville.