Minne testiin?

KORONAVIRUSTARTUNTOJEN EHKÄISEMISEKSI, HIV-TESTAUSTA AINOASTAAN AJANVARAUKSELLA 19.5 ALKAEN.

Hivpointin testauspalvelut avautuivat ajanvarauksella 19.5. alkaen Helsingissä ja Tampereella. Oulussa testaus ajanvarauksella käynnistyy 4.8. Testausta järjestetään pääsääntöisesti kerran viikossa. Aika testaukseen varataan puhelinneuvonnasta 0207 465 705 (ma-to klo 10-15.30). Helsingin testaukseen ajan voi varata myös chatistä: hivpoint.fi (ma-ke klo 10-15.30).

Mikäli sinulla on tarve hiv-testille, mutta et pääse Hivpointin toimistolle testiin, ole yhteydessä neuvontapalveluihimme niin voimme tarpeen mukaan lähettää sinulle maksuttoman hiv-kotitestin.

Kysy lisää Hivpointin neuvontapuhelimesta: 0207 465 705 (ma-to klo 10-15:30)

Hivpointin testauspalvelut

Hivpointin hiv-pikatestaus on nimetön ja maksuton. Teemme testausta Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Testaus toimii ajanvarauksella pääsääntöisesti yhtenä päivänä viikossa. Jonotusaikamme vaihtelee paikkakunnittain 1-3 viikkoon. Testiaikaa voi tiedustella neuvontapuhelimesta, jossa tehdään arvio hiv-testin tarpeellisuudesta ja ajankohdasta riskitilanteesta riippuen. Lisäksi Hivpointilla on kohdennettua hiv-testausta ilman ajanvarausta maahan muuttaneille ja miehille joilla on seksiä miesten kanssa, kerran viikossa Helsingissä ja kerran kuukaudessa Oulussa ja Tampereella.

Hivpointin neuvontapuhelin: 0207 465 705
ma-to klo 10-15.30

Käytössämme on hiv-vasta-ainetesti, joka valmistuu minuutin kuluttua näytteenotosta. Testi tehdään sormenpäästä otettavasta verinäytteestä. Hiv-pikatesti on yhtä luotettava kuin laboratoriossa otettava suoniverinäyte. Testituloksesta emme kirjoita todistuksia. Mikäli tarvitset todistuksen esimerkiksi viisumia tai muuta asiakirjaa varten, testiin on hakeuduttava julkisen terveydenhuollon kautta.

Hiv-testiin kannattaa hakeutua, kun mahdollisesta tartuntatilanteesta on kulunut 1-3 kuukautta. Testin tulos on täysin varma, kun tartuntatilanteesta on kulunut kolme kuukautta. Testiin pääsyä odottaessa tulee huolehtia kondomin käytöstä kaikissa seksisuhteissa.

Testiin ilman ajanvarausta

CHECKPOINT-testauspalvelu homo- ja bimiehille torstaisin klo 14-18 Helsingissä sekä kerran kuukaudessa Tampereella ja Oulussa.

Walk-in-testaus maahan muuttaneille maanantaisin klo 14-18 Helsingissä sekä kerran kuukaudessa Tampereella ja Oulussa.

Turvaseksipartion hiv-testausajat ja -paikat Riskittä reissussa -sivuilla.

Hivpointissa testataan seksiteitse tarttuvista taudeista ainoastaan hiv. Muut seksitaudit, kuten klamydia, tippuri ja kuppa tarttuvat huomattavasti helpommin. Suojaamattoman seksin jälkeen on hyvä testata kaikki seksitaudit oireettomuudesta huolimatta.

Hiv- ja muihin seksitautitesteihin voi hakeutua seuraaviin toimipaikkoihin, joissa testaus on asiakkaalle maksuton. Hiv-testauksen osalta tulisi olla mahdollisuus saada testi myös nimettömänä.

  • terveysasemat
  • sukupuolitautien poliklinikat
  • opiskelijaterveydenhuolto
  • työterveyshuolto

Lisäksi yksityiset lääkäriasemat tekevät hiv- ja muita seksitautitestejä. Yksityisellä lääkäriasemalla testit ovat asiakkaalle maksullisia. Voit myös testata hivin kotona hiv-kotitestillä.

Hivpointin toimipisteet

HELSINKI: Unioninkatu 45 K

OULU: Kansankatu 53 , (Kumppanuuskeskus). Sisäänkäynti: Vanhantullinkadun puoleisista ovista, käytävän päähän.

TAMPERE: Nalkalankatu 12 F, 3. krs

Hiv-pikatestaus muualla

Hiv-pikatestiin on mahdollista hakeutua myös Suomen Punaisen Ristin Pluspisteissä Turussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa ja Seinäjoella. Hiv-pikatestausta järjestetään myös seuraavissa terveyskeskuksissa: