Minne testiin?

KORONAVIRUSTARTUNTOJEN EHKÄISEMISEKSI, KAIKKI HIVPOINTIN TESTAUSPALVELUT OVAT TOISTAISEKSI TAUOLLA. 

Kysy lisää Hivpointin neuvontapuhelimesta: 0207 465 705 (ma-to klo 10-15:30)

Hivpointin testauspalvelut

Hivpointin hiv-pikatestaus on nimetön ja maksuton. Teemme testausta Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Testaus toimii ajanvarauksella pääsääntöisesti yhtenä päivänä viikossa. Jonotusaikamme vaihtelee paikkakunnittain 1-3 viikkoon. Testiaikaa voi tiedustella neuvontapuhelimesta, jossa tehdään arvio hiv-testin tarpeellisuudesta ja ajankohdasta riskitilanteesta riippuen. Lisäksi Hivpointilla on kohdennettua hiv-testausta ilman ajanvarausta maahan muuttaneille ja miehille joilla on seksiä miesten kanssa, kerran viikossa Helsingissä ja kerran kuukaudessa Oulussa ja Tampereella.

Hivpointin neuvontapuhelin: 0207 465 705
ma-to klo 10-15.30

Käytössämme on hiv-vasta-ainetesti, joka valmistuu minuutin kuluttua näytteenotosta. Testi tehdään sormenpäästä otettavasta verinäytteestä. Hiv-pikatesti on yhtä luotettava kuin laboratoriossa otettava suoniverinäyte. Testituloksesta emme kirjoita todistuksia. Mikäli tarvitset todistuksen esimerkiksi viisumia tai muuta asiakirjaa varten, testiin on hakeuduttava julkisen terveydenhuollon kautta.

Hiv-testiin kannattaa hakeutua, kun mahdollisesta tartuntatilanteesta on kulunut 1-3 kuukautta. Testin tulos on täysin varma, kun tartuntatilanteesta on kulunut kolme kuukautta. Testiin pääsyä odottaessa tulee huolehtia kondomin käytöstä kaikissa seksisuhteissa.

Testiin ilman ajanvarausta

CHECKPOINT-testauspalvelu homo- ja bimiehille torstaisin klo 14-18 Helsingissä sekä kerran kuukaudessa Tampereella ja Oulussa.

Walk-in-testaus maahan muuttaneille maanantaisin klo 14-18 Helsingissä sekä kerran kuukaudessa Tampereella ja Oulussa.

Turvaseksipartion hiv-testausajat ja -paikat Riskittä reissussa -sivuilla.

Hivpointissa testataan seksiteitse tarttuvista taudeista ainoastaan hiv. Muut seksitaudit, kuten klamydia, tippuri ja kuppa tarttuvat huomattavasti helpommin. Suojaamattoman seksin jälkeen on hyvä testata kaikki seksitaudit oireettomuudesta huolimatta.

Hiv- ja muihin seksitautitesteihin voi hakeutua seuraaviin toimipaikkoihin, joissa testaus on asiakkaalle maksuton. Hiv-testauksen osalta tulisi olla mahdollisuus saada testi myös nimettömänä.

  • terveysasemat
  • sukupuolitautien poliklinikat
  • opiskelijaterveydenhuolto
  • työterveyshuolto

Lisäksi yksityiset lääkäriasemat tekevät hiv- ja muita seksitautitestejä. Yksityisellä lääkäriasemalla testit ovat asiakkaalle maksullisia. Voit myös testata hivin kotona hiv-kotitestillä.

Hivpointin toimipisteet

HELSINKI: Unioninkatu 45 K

OULU: Kansankatu 53 , (Kumppanuuskeskus). Sisäänkäynti: Vanhantullinkadun puoleisista ovista, käytävän päähän.

TAMPERE: Nalkalankatu 12 F, 3. krs

Hiv-pikatestaus muualla

Hiv-pikatestiin on mahdollista hakeutua myös Suomen Punaisen Ristin Pluspisteissä Turussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Joensuussa ja Seinäjoella. Hiv-pikatestausta järjestetään myös seuraavissa terveyskeskuksissa: