Reissumiehen kumivinkit

Puristaako kondomi? Lipsuuko se pois paikoiltaan?

Penikset ovat kooltaan ja muodoltaan erilaisia. Myös kondomeja löytyy joka lähtöön: eri kokoisia, paksuisia, mallisia, makuisia ja värisiä.

Kondomin rikkoutumista voi estää vaihtamalla kondomi suurempaan kokoon ja käyttämällä liukuvoidetta sen päällä. Jos kondomi luiskahtelee pois kesken kaiken, se kannattaa vaihtaa kapeampaan malliin.

Kondomeja ei aina ole lähellä silloin kun niitä eniten kaipaa. Siksi reissumiehen kannattaa pakata itselleen sopivankokoiset kumit ja liukasteet mukaan Suomesta ja pitää niitä aina mukana – eihän sitä koskaan tiedä. Jos ostat kumeja ulkomailta, varmista, että se on sinulle oikean kokoinen ja säilytetty suojassa auringonpaisteelta.

Matkailijan kolme kovaa luottokumppania ovat kondomi, liukuvoide ja potenssilääke!

Miten välttyä hiviltä ja muilta seksitaudeilta matkalla?

Seksitaudeilta suojautuminen matkaillessa on helppoa kun muistaa muutaman vinkin.

  • Pakkaa kondomit kaiken varaksi mukaan matkalle jo kotimaassa. Kondomien helppo saatavuus tai hyvä laatu ei ole taattua kaikissa maissa.
  • Jos sinulla on seksiä uuden seksikumppanin kanssa, käytä kondomia aina emätin- ja anaaliyhdynnässä sekä suuseksissä.
  • Liukuvoiteen käyttö on hyvä lisä, sillä se auttaa sekä kondomia että limakalvoja säilymään paremmin ehjänä, ja lisää seksin nautinnollisuutta.
  • Käytä vain vesi- tai silikonipohjaista liukuvoidetta kondomin kanssa. Öljyjen ja rasvojen käyttö voi puhkaista kumin.
  • Älä käytä yhteisiä huumeidenkäyttövälineitä.
  • Hivin jälkiehkäisyyn on myös lääke: PEP (Post-Exposure Prophylaxis). Voit lukea lisää pepistä täällä.
  • Milloin ja minne testiin?

Erektiovaikeuksia?

Erektiohäiriöt ovat vaiettu ongelma, ja harva kehtaa ottaa asiaa puheeksi edes kaveriporukassa. Et ole yksin asian kanssa: Suomessa jopa yli puolet 40-70 vuotiaista miehistä kärsii erektiohäiriöistä jossain vaiheessa elämäänsä. Nykyisin markkinoilla on jo useita varsin tehokkaita erektiolääkkeitä joiden hintakaan ei enää päätä huimaa, joten vaivasta ei kannatta suotta kärsiä. Keskustele rohkeasti lääkärisi kanssa asiasta mahdollisen potenssilääkkeen saamiseksi. Erektiohäiriöt tuovat oman haasteensa myös kondomin käyttöön. Kun erektio toimii hyvin, kondomin käyttö sujuu ongelmitta ja seksi on turvallista reissussakin.

Tilaa täältä kondomit koeajoon!