Tiedote: Koulun opetettava seksuaalisuuteen liittyviä turvataitoja

25.1.2019

Seksuaalikasvatus käynnissä. Kuvassa aikuinen ja nuori tutkivat seksuaalikasvatuksen ja seksuaaliterveyden esitteitä.

Kuvaaja: Mikko Rasila

Nuorten kohtaama seksuaalinen häirintä ja kaltoinkohtelu herättää voimakasta huolta kasvattajissa. Kaltoinkohtelua on mahdollista torjua laadukkaan seksuaalikasvatuksen keinoin.

Hivpointin seksuaalikasvatuksen asiantuntijat ovat tavattavissa Educa 2019 -tapahtumassa pisteellä 6p98, josta opettajat voivat hakea käytännön työkaluja seksuaalikasvatuksen toteutukseen kouluissa.

Lue lisää »

Kirkon rooli seksuaalikasvattajana herättää keskustelua

20.1.2019

Kuvassa hymyileviä nuoria ja tekstiplanssi Sallivaa seksuaalikasvatusta rippikoulussa? Kyllä kiitos!Uunituore Seksuaalikasvattajan käsikirja herätti antoisia keskusteluja seksuaalikasvatuksesta ja sen merkityksestä nuorten hyvinvoinnille Kirkon kasvatuksen päivillä 8.-9.1.2019. Kirkon rooli seksuaalikasvattajana pohditutti ja seksuaalikasvatuksesta toivottiin lisää tietoa ja koulutusta.

Seurakunnat tavoittavat paljon lapsia ja nuoria toimintansa kautta. Merkittävä kasvatustilanne nuorten parissa on rippikoulu, joka tavoittaa Suomessa yli 80 % ikäluokan nuorista. ...

Lue lisää »

Toinen innovaatiopäivä 26.1.2019, tule mukaan!

17.1.2019

Innovaatiopäivä 2 flaikku

 

Vuosi sitten järjestetty innovaatiopäivä saa jatkoa!

Idea vertaisohjaajista syntyi innovaatiopäivän voittajatiimiltä ja 26.1.2019 Hivpoint järjestää uuden innovaatiopäivän maahan muuttaneille. Innovaatiopäivässä ideoidaan, millaisia lähestymistapoja maahan muuttaneiden yhteisöissä toimivat vertaisohjaajat voivat käyttää seksuaalikasvatuksessa. Tapahtuma toimii myös rekrytointitilaisuutena, jossa osallistujat pääsevät näyttämään intonsa ja taitonsa tulevaa vertaisohjaajien palkkausta silmälläpitäen.  

Lue lisää »

Mistä tiedän, otettiinko minulta oikeat seksitautitestit?

11.1.2019

Milloin virtsanäyte kertoo kaiken tarpeellisen – entä milloin pitää ottaa nielunäyte? Uusi video Miten seksitaudit testataan kertoo seksiteitse tarttuvien tautien, kuten klamydian, tippurin, kupan ja hivin testaamisesta ja antaa vastaukset siihen, milloin ja mistä paikoista eri näytteet tulee ottaa.

Lisäksi video antaa käytännönläheiset vinkit siihen, mitä asioita hoitajan on hyvä kysyä tai potilaan kertoa, jotta kaikki tarvittavat testit tulevat otetuksi.

14.1. vietetään kansainvälistä STIQ-päivää eli seksitautien testaamisen päivää. Päivä muistuttaa, että seksitautitesteissä käyminen on positiivinen asia: se on ...

Lue lisää »

Tiedote: Maailmalla yleistyvä hiv-estolääkitys tulossa Suomeen

8.1.2019

Prep-hiv-lääke kädelläHiv-tartunnat ennaltaehkäisevää prep-lääkitystä suositellaan käytettäväksi Suomessa. Uusi viranomaisohje suosittaa lääkitystä henkilöille, joilla on korkea riski saada hiv-tartunta. Estolääkityksen käyttöönotto on vähentänyt hiv-tartuntoja kaikissa maissa, joissa se on saatavilla. Suomessa käytön esteenä on rinnakkaisvalmisteiden saatavuus.

Lue lisää »

Neuvonta- ja testauspalvelut toimivat taas normaalisti 2.1.2019

2.1.2019

Hivpoint 2019 aikataulut korjattuNeuvontapuhelin on avoinna ma-to klo 10-15.30, puh. 0207 465 705.

Hivpoint-chat palvelee maanantaisin klo 10-15.30, miestenkesken.fi chat palvelee keskiviikkoisin klo 13-15 ja nuorten chat palvelee torstaisin klo 14-17.

Voit myös varata maksuttoman käynnin Helsingin, Tampereen tai Oulun toimipisteisiimme keskustellaksesi sinua askarruttavista seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista. Ajanvaraus neuvontapuhelimesta ma-to klo 10-15.30, puh. 0207 465 705.

Testauspalvelut

Hivpointin nimetön ja maksuton hiv-pikatestaus ...

Lue lisää »

Hae Hivpointin vapaaehtoiseksi!

3.12.2018

Hivpoint vapaaehtoiseksi 2019

Kiinnostaako seksuaaliterveys, seksuaalioikeudet ja yhdenvertaisuus?

Tule vapaaehtoiseksi Hivpointiin!

Vapaaehtoisena pääset mukaan seksuaaliterveyden edistämistyöhön ja osallistumaan esimerkiksi yleisötapahtumiin, etsivään työhön tai nettineuvonta- ja hiv-pikatestauspalveluihin. Tässä haussa etsimme uusia vapaaehtoisia erityisesti pääkaupunkiseudun toimintaan.

Lue lisää »

Tiedolla on väliä – hiv-statuksella ei!

1.12.2018

Hivpointin videosarja hivistä alkaa

Tiedolla on väliä – hiv-statuksella ei! aloittaa Hivpointin terveysalan ammattilaisille ja kaikille muille kiinnostuneille suunnatun videosarjan.  Sarjan ensimmäinen video kertoo hiv-lääkityksestä ja sen vaikutuksesta elämänlaatuun. 

Lue lisää »

1 2 3 4 5 26