Maksuton Taito kysyä – Lupa puhua -koulutus Helsingissä ja Oulussa

7.8.2013

Taito kysyä - Lupa puhuaHiv-tukikeskus käynnistää syksyllä Taito kysyä – Lupa puhua -kampanjan, jonka tarkoituksena on rikkoa miesten väliseen seksiin liittyvää puhumattomuuden kulttuuria terveydenhuollossa ja kohderyhmässä sekä tuottaa terveysalan ammattilaisille suunnattua valtakunnallista koulutusta.

Maksuttoman koulutuksen tavoitteena on parantaa ammattilaisten taitoa kohdata potilaat ja asiakkaat seksuaalista moninaisuutta kunnioittavalla tavalla ja sen kautta huomioida paremmin myös miehet, joilla on ...

Lue lisää »

Hiv-tukikeskus mukana Summer Up -festivaalilla 5.-6.7.2013

5.7.2013

Hiv-tukikeskus on 5.-6.7. mukana Summer Up -festivaalilla Lahdessa. Hiv-tukikeskuksella on festivaalin telttakylän lähettyvillä nuorten Chill Out -alueella oma teltta ja työpaja, jossa keskustellaan seksuaalisuudesta, seksistä ja siitä, miten nuoret voivat huolehtia omasta seksuaaliterveydestään. Toiminnallisten sisältöjen avulla käsitellään turvaseksin merkitystä ja nuorille jaetaan ilmaisia kondomeja.

Chill Out on Summer up -festivaalin rento, oleskeluun tarkoitettu alue, jossa riittää urbaania nähtävää, kuultavaa ja koettavaa koko festivaalin ajaksi. Päihteettömällä alueella järjestettävät, nuorille suunnatut toiminnat toteutetaan yhteistyössä Lahden Nuorisopalveluiden kanssa. Ikärajattomalla festivaalilla suositellaan, että ...

Lue lisää »

Hiv-tukikeskus Helsinki Pride 2013 -tapahtumassa 24.6.–30.6.2013

25.6.2013

Hiv-tukikeskus on mukana Helsingin seudun Seta ry:n järjestämässä Helsinki Pride 2013 -kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumassa. Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä sekä heidän läheisiään yhteen kokoava tapahtuma ja yksi Helsingin isoimmista viikon kestävistä kesätapahtumista järjestetään 24.6.–30.6.2013.

Pride Hiv-CheckPoint -testaus 27.–28.6. klo. 14:00–18:00

Hiv-tukikeskus järjestää kaikille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnatun Hiv-CheckPoint -testauksen torstaina ja perjantaina 27.–28.6. klo. 14:00–18:00. Maksuttomaan hiv-pikatestiin voi tulla Hiv-tukikeskuksen Helsingin toimipisteeseen (Unioninkatu 45 K) ilman ajanvarausta ja nimettömänä.

Älä pelkää hiviä -paneelikeskustelu 28.6. klo. ...

Lue lisää »

Turvaseksipartiointia Helsingin matkustajalaivasatamissa 13.–15.6.2013

11.6.2013

Hiv-säätiön / Hiv-tukikeskuksen työntekijät ja Punaisen Ristin vapaaehtoiset partioivat Länsisatamassa ja Katajanokan satamassa 13.–15. kesäkuuta. Suomalaisen hiv-ennaltaehkäisytyön asiantuntijajärjestöt tarjoavat seksuaaliterveysneuvontaa ja jakavat kondomeja matkailijoille. Partioinnin tarkoitus on muistuttaa matkailuun liittyvien seksitautien ennaltaehkäisyn merkityksestä ja lisätä vastuullista seksikäyttäytymistä matkailijoiden keskuudessa.

Liikenteen ja päihteiden lisäksi seksi on yksi merkittävimmistä matkailuun liittyvistä terveysriskeistä. Todennäköisesti useassa suositussa matkailun kohdemaassa hiviä ja muita seksiteitse tarttuvia tauteja esiintyy huomattavasti yleisemmin kuin Suomessa. Matkailijat altistuvat satunnaisille seksisuhteille usein suunnittelemattomasti, minkä vuoksi seksitaudeilta ei suojauduta ...

Lue lisää »

Hiv-teemailta: Hiv ei näy päällepäin

27.5.2013

Rovaniemellä järjestetään 29.52013 ja Kemissä 30.52013 yleisötilaisuus, jossa kerrotaan hivin esiintyvyydestä Suomessa ja Suomen lähialueilla, hiv-tartunnan riskitekijöistä ja toteamismahdollisuuksista sekä hivin hoidosta ja merkittävästi parantuneesta ennusteesta. Tilaisuuden järjestävät Hiv-säätiö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), lääkeyhtiö MSD sekä Rovaniemen kaupungin Terveyspalvelukeskus ja Kemin kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelukeskus.

Rovaniemellä tilaisuus on 29.5.2013 klo. 18–20 Hotelli Santa Clausin monitoimitila Kirnussa. (Korkalonkatu 29) Lisätietoja

Kemissä teemailta järjestetään 30.5.2013 klo. 19-21 Kemin kulttuurikeskuksen pienessä auditoriossa. (Marina Takalon katu 3) ...

Lue lisää »

Hiv-tukikeskus Maailma kylässä -festivaalilla 25.–26.5.2013

24.5.2013

Hiv-tukikeskus osallistuu Maailma kylässä -festivaalille 25.–26.5.2013. Festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä. Hiv-tukikeskuksen osastopaikka C242 sijaitsee järjestöille varatussa, suuressa Mahdollisuuksien tori -teltassa Kaisaniemen puistossa.

Suomen suurimmalla ilmaisfestivaalilla nähdään ennätykselliset 230 ohjelmanumeroa sekä 450 näytteilleasettajaa, joista 300 on erilaisia kansalaisjärjestöjä. Kepa ry:n järjestämään tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana jopa 80 000 kävijää. Maailma kylässä on vuodesta 1995 lähtien järjestetty, jättimäinen järjestö-, monikulttuurisuus- ja kehitysyhteistyötapahtuma.

Hiv-tukikeskus osallistuu tapahtumaan näytteilleasettajana ja on Mahdollisuuksien tori -teltassa jakamassa hiv-kysymyksiin liittyvää ...

Lue lisää »

Hyvää kansainvälistä homofobian vastaista päivää 17.5!

17.5.2013

Tänään 17.5. vietetään kansainvälistä homofobian vastaista päivää (International Day Against Homophobia) Teemapäivän tarkoituksena on saada ihmiset ymmärtämään, että homofobiaan ja transfobiaan liittyvät rakenteet on purettava ja niitä vastaan on kamppailtava. Tarkoituksena on herättää kaikenlaista toimintaa eri puolilla maailmaa, jotta valtaväestö saataisiin paremmin tietoiseksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen olemassaolosta ja heidän kohtaamastaan syrjinnästä.

Homofobian vastaista päivää vietetään ympäri maailmaa

Homofobian vastaisen teemapäivän järjesti ensimmäistä kertaa kanadalainen seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustava Fondation Émergence Québecissa 4.6.2003. Eri maiden toimijoiden yhteistyönä teemapäivä ...

Lue lisää »

Aids-juoksut 2013

8.5.2013

FiMSICin (Finnish Medical Students’ International Committee) paikallisosastojen lääketieteen opiskelijat järjestävät joka vuotuisen Aids-juoksun Tampereella ja Turussa.

Tampere 9.5.2013

Tampereen FiMSIC:n opiskelijoiden viiden kilometrin mittainen Aids-juoksu juostaan helatorstaina 9.5.2013. Juoksu alkaa klo. 18:00 Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseuran Amos-klubilta (Varastokatu 3) ja päättyy samaan paikkaan. Tapahtuman päätteeksi osallistujille on järjestetty illanvietto Amos-klubilla saunomisen ja elokuvan parissa.

Aids-juoksuun osallistuvat opiskelijat lahjoittavat 5€ Tampereen Hiv-tukikeskuksen toimintaan. Tapahtuman avaa Hiv-tukikeskuksen työntekijä Katariina Huuhka.

Tampereen Aids-juoksun facebook-tapahtuma

Turku ...

Lue lisää »

STM tiedottaa: Hiv-tartuntojen torjunta on yhä ajankohtaista myös Suomessa

16.4.2013

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote 15.04.2013

Suomessa todettiin viime vuonna 157 uutta hiv-infektiota. Tartuntatautirekisterin mukaan tartunnastaan tietoista hiv -positiivista on yhteensä noin 2000. Heitä, jotka tartunnastaan eivät tiedä, on arviolta noin 1000 henkilöä.

Puolet suomalaisilla todetuista hiv-tartunnoista saadaan nykyään maan rajojen ulkopuolelta.  Venäjällä hiv-epidemia pahenee jatkuvasti. Myös monissa suomalaisten turistien suosimissa maissa, kuten Virossa ja Thaimaassa, hiv on huomattavan yleinen. Näin ollen muun muassa matkailijoiden tietoisuus riskeistä on erityisen tärkeää.

”Nuoret on kasvatettava tietoisiksi hiv:n tartuntatavoista. Myös hiv-testaus kannattaa aina. ...

Lue lisää »

Hiv-tukikeskus myöntää projektirahaa nuorten Itse tehty -projekteihin

15.4.2013

Itse tehty on asenne!

Hiv-tukikeskus on lähtenyt yhteistyökumppaniksi Nuorten Akatemian Itse tehty -toimintaan ja lahjoittaa vuoden 2013 aikana pientä projektirahoitusta nuorten suunnittelemiin seksuaalisuus-teemaan liittyviin projekteihin.

Projektirahaa voivat hakea nuoret, joilla on idea yhdessä toteutettavasta projektista. He voivat muun muassa järjestää tapahtuman, ohjata ja näytellä, tehdä pelin, kuvata opetusvideon tai järjestää koulussa teemapäivän.

Itse tehty tarkoittaa nuorten ryhmän itse toteuttamaa pientä tai isoa unelmaa. Itse tehty sopii erinomaisesti nuorille, jotka eivät tyydy valmiiseen maailmaan vaan tekevät itse. Rohkaisijoina ...

Lue lisää »

1 27 28 29 30 31