Hiv-tukikeskuksen Places-kampanja on voittanut useita palkintoja kansainvälisissä mainosalan kilpailuissa

15.10.2013

Mainostoimisto McCann Helsingin Hiv-tukikeskukselle suunnittelema Places-turvaseksikampanja voitti hopeaa kansainvälisellä mainosalan Golden Drum -festivaalilla PR-sarjassa 9.-11.10.2013. Kampanja on voittanut jo aikaisemmin hopeaa kansainvälisessä luovien alojen Epica-palkintogaalassa ja pronssileijonan Cannes Lions -kilpailussa.

Places-kampanjan videot ovat saaneet yli kolme miljoonaa latausta Vimeossa ja Youtubessa sekä yli 500 mediamainintaa ympäri maailmaa. Kampanja on herättänyt keskustelua Facebookissa, Twitterissä, Newsweekissä, Fast Companyssa, Huffington Postissa, Buzzfeedissa sekä useissa ulkomaisissa blogikirjoituksissa. Kotimaassa kampanja näkyi sosiaalisen median ja internetin viraalilevityksen lisäksi myös MTV3:ssa ja Image-lehdessä.

Lue lisää »

Terveysalan ammattilaiset kannattavat hiv-testin tarjoamista raskaana olevan kumppanille

14.10.2013

Hiv-tukikeskus osallistui Valtakunnallisille Neuvolapäiville 9.-10.10.2013 ja toteutti hiv-testaamiseen ja neuvontaan liittyvän kyselyn tilaisuuteen osallistuneille terveysalan ammattilaisille. Kyselyyn saatiin 101 vastausta.

Suomen äitiysneuvoloissa tarjotaan kaikille raskaana oleville mahdollisuus hiv-testiin. Kyselyssä selvitettiin, olisiko vastaajien mielestä tärkeää tarjota aina hiv-testiä myös raskaana olevan kumppanille. Suurin osa vastaajista piti testin tarjoamista tärkeänä. Kysymykseen saatiin 89 kyllä-vastausta ja 10 ei-vastausta.

Kyselyssä kartoitettiin kävijöiden näkemyksiä siitä, osaavatko he neuvoa perheitä, joissa on hiv-positiivinen vanhempi. Suurin osa vastaajista koki, ettei osaa neuvoa hyvin eikä huonosti. Näin vastasi ...

Lue lisää »

Korjaus Ilta-sanomien uutiseen ”Joku voikin sairastaa hiviä – 200 ihmisen testit uusiksi Uudellamaalla” 9.10.2013

9.10.2013

Iltasanomat uutisoi tänään 9.10.2013, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa on tietojärjestelmävirheen vuoksi käytetty vuosina 2008–2013 hiv-testiä, joka ei sellaisenaan ole riittävän luotettava tartunnan toteamiseen. Ilta-sanomien netti-artikkeliin oli julkaisupäivän aamuna virheellisesti yhdistetty kuva ja kuvateksti Hiv-tukikeskuksen pikatestaustilanteesta.

Iltasanomien artikkelissa kyseessä ollut, ainoastaan täydentäväksi tarkoitettu, verisuoninäytteellä otettava hiv-testi on ollut käytössä HUS:n sairaaloissa. Hiv-tukikeskuksessa käytetään eri testausmenetelmää, sormenpäästä otettavaa, luotettavaa hiv-pikatestiä, jolla testataan hiv-vasta-aineita. Ilta-sanomien artikkelissa uutisoidulla tietojärjestelmävirheellä ei ole yhteyttä Hiv-tukikeskuksen testauspalveluihin, eikä Hiv-tukikeskuksessa tehtyjä testejä tarvitse ...

Lue lisää »

Uusi Hiv ja raskaus -esite esillä Valtakunnallisilla Neuvolapäivillä 9.-10.10.2013

7.10.2013

Hiv-tukikeskus osallistuu näytteilleasettajana Valtakunnallisten Neuvolapäivien Ideatorille 9.-10.10.2013 Helsinki Congress Paasitornissa (Paasivuorenkatu 5 A). Näytteilleasettajapisteellä voi tutustua Hiv-tukikeskuksen toimintaan ja materiaaleihin.

Esittelyssä on Hiv-tukikeskuksen ja HUS:n Naistenklinikan yhteistyössä julkaisema, uusi Hiv ja raskaus -esite, joka on suunnattu hiv-positiivisille raskautta suunnitteleville tai raskaana oleville naisille ja perheille. Hiv-tukikeskus toteuttaa myös messuosallistujille kyselyn, jossa kartoitetaan ammattilaisten mielipiteitä raskaana olevan kumppanin hiv-testauksen tarpeellisuudesta. Kyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan 50€ lahjakortti Stockmannille.

THL:n & sosiaali- ja terveysministeriön järjestämien Neuvolapäivien ohjelma

Lue lisää »

Tiedote: Hiv-tukikeskuksen Taito kysyä – Lupa puhua -kampanja rikkoo puhumattomuuden kulttuuria terveydenhuollossa

23.9.2013

Taito kysyä - Lupa puhuaMiehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, on noin 20-kertainen riski saada hiv-tartunta verrattuna muuhun väestöön Suomessa. Merkittävä syy sille, miksi miehet, joilla on seksiä miesten kanssa eivät hakeudu hiv-testiin on se, ettei terveydenhuollossa huomioida riittävästi homo- ja bimiehiä eikä miesten välistä seksiä osata ottaa puheeksi. Edelleen Suomessa on olemassa joukko ihmisiä, joilla ...

Lue lisää »

Hiv-pikatestausta ilman ajanvarausta Itäkeskuksen Terveyspysäkillä 18.9. klo 12-16

16.9.2013

Hiv-tukikeskus järjestää hiv-pikatestausta Itäkeskuksen Terveyspysäkillä, Hansasillalla (Hansakuja 4-6) keskiviikkona 18.9.2013 klo 12-16. Maksuttomaan ja nimettömään hiv-pikatestiin pääsee ilman ajanvarausta ja testipäivä on avoin kaikille. Testituloksen saa 15 minuutissa.

Itäkeskuksen Terveyspysäkki on kaikille helsinkiläisille tarkoitettu maksuton terveyspalvelupiste, jonka tarkoituksena on tukea kansalaisia oman terveyden editämisessä ja itsehoidossa. Terveyspysäkki tarjoaa terveydenhoitajan yksilöneuvontaa ilman ajanvarausta ja järjestää vaihtuvia hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä teemapäiviä.

Lue lisää Terveyspysäkistä

 

Lue lisää »

Uusi Mistä sitä tietää… 2.0 -juliste julkaistaan Kouluterveyspäivillä 17.-18.9.2013

16.9.2013

Hiv-tukikeskus osallistuu näytteilleasettajana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön sekä Opetushallituksen järjestämien Kouluterveyspäivien Ideatorille 17.–18.9.2013 Espoon Dipolissa. Messuosastolla voi tutustua Hiv-tukikeskuksen uusiin materiaaleihin ja keskustella toiminnallisista seksuaalikasvatuksen menetelmistä. Koulututerveyspäivillä esitellään Hiv-tukikeskuksen nuorten työtä ja muistutetaan toimijoita siitä, että aikuisten nuorille tarjoamalla tuella seksuaali-identiteetin ja tunne-elämän kehittymiseen on suuresti merkitystä nuorten kokemukseen oman seksuaaliterveyden arvokkuudesta.

Hiv-tukikeskus julkaisee Kouluterveyspäivillä uusitun version nuorille suunnatusta, suositusta Mistä sitä tietää -julisteesta.  Nykyaikaisessa Mistä sitä tietää… 2.0 -julisteessa korostetaan turvaseksin lisäksi seksuaalisuuden ...

Lue lisää »

Ilmoittautumisaikaa pidennetty maksuttomaan Taito kysyä – Lupa puhua -koulutukseen

26.8.2013

Taito kysyä - Lupa puhua

Vielä voit ilmoittautua Hiv-tukikeskuksen avoimiin Taito kysyä – Lupa puhua -pilottikoulutuksiin Helsingissä 26.9.2013 ja Oulussa 10.10.2013. Ilmoittautumisaikaa on Helsingin koulutukseen pidennetty 15.9. asti ja Oulun koulutukseen 29.9. asti.

Hiv-tukikeskus käynnistää syksyllä Taito kysyä – Lupa puhua -kampanjan, jonka tarkoituksena on rikkoa miesten väliseen seksiin liittyvää puhumattomuuden kulttuuria terveydenhuollossa ja ...

Lue lisää »

Hiv ei näy päällepäin -teemailta Tampereella 2.9.2013

26.8.2013

Tampereella järjestetään 2.9.2013 klo 18-20 yleisötilaisuus, jossa kerrotaan ajankohtaista tietoa hivin esiintyvyydestä ja riskitekijöistä Suomessa sekä lähialueilla, tartunnan varhaisen toteamisen ja anonyymin hiv-testin merkityksestä sekä taudin merkittävästi parantuneesta hoitoennusteesta. Tampereen kaupungin avopalvelut järjestää tilaisuuden yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Hiv-säätiön ja lääkeyritys MSD:n kanssa. Yleisötilaisuus järjestetään Tampereen kaupungin pääkirjasto Metsossa, luentosali 1. Osoite: Pirkankatu 2, Tampere.

Teemaillan puheenjohtajana toimii epidemiologi Sirpa Räsänen Tampereen kaupungilta ja puhujina tutkimuspäällikkö Henrikki Brummer-Korvenkontio THL:lta, osastonylilääkäri Jaana Syrjänen Tays:n infektioyksiköstä sekä toiminnanjohtaja Irma Pahlman ...

Lue lisää »

Osallistu Matkailuterveyden teemaviikkoihin 21.10.-3.11.2013

20.8.2013

Vuosittain järjestettävillä Matkailuterveyden teemaviikoilla (viikot 43 ja 44) terveydenhuollon toimijat osallistuvat matkailijoiden tuvaseksikampanjointiin tilaamalla Hiv-tukikeskuksen maksuttomia Seikkaile turvallisesti -esitteitä ja kondomeja jaettavaksi omiin toimipisteisiinsä.

Vuonna 2013 Hiv-tukikeskus järjestää teemaviikkoihin liittyen myös matkailijoille suunattuja hiv-testauspäiviä, jolloin hiv-pikatestiin pääsee ilman ajanvarausta Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Osallistu Matkailuterveyden teemaviikkoihin!

Terveydenhuollon toimipaikat voivat osallistua matkailijoiden turvaseksikampanjaan tilaamalla ja laittamalla esille Hiv-tukikeskuksen Seikkaile turvallisesti -esitteitä ja kondomeja toimipisteidensä vastaanottotiloihin viikoilla 43 ja 44.

Terveydenhuollon ammattilaisten tulisi ottaa hiv-riski puheeksi teemaviikkojen aikana mahdollisimman monen kanssa. Matkailijoille ...

Lue lisää »

1 26 27 28 29 30 31