Hiv-tartunta ja koronavirus

23.3.2020

koronaOnko ihmisillä, jotka elävät hiv-tartunnan kanssa, automaattisesti suurempi riski sairastua vakavasti, mikäli he saavat koronavirustartunnan (COVID-19) eli kuuluvatko kaikki hiv-tartunnan saaneet riskiryhmään koronaviruksen aiheuttaman infektion suhteen? 

Lue lisää »

Kuukausilahjoittajaksi Hivpointille?

10.3.2020

Kuukausilahjoitus on nyt mahdollista HivpointillaHaluaisitko ryhtyä Hivpointin kuukausilahjoittajaksi? Kuukausilahjoitus on merkittävä lisä työmme mahdollistamisessa ja palveluidemme kehittämisessä. Lahjoitusvarat käytetään Hivpointia ylläpitävän Hiv-säätiön sääntöjä ja vuosittaista toimintasuunnitelmaa noudattaen hiv-työhön Suomessa.

Lue lisää »

Hivpoint sairaanhoitajapäivillä 25-26.3

9.3.2020

Hivpoint sairaanhoitajapäivillä 25.-26.3Hivpointin pisteellä (3e29) saat tietoa hivistä ja muista seksitaudeista sekä niiden testauksesta. Sen lisäksi saat ennakkotietoa sekä kevään webinaari-koulutuksesta, että Eurooppalaiseen hiv-ja hepatiittitestausviikkoon osallistumisesta!

Lue lisää »

Hiv-testi, kun hiv-tartunnan saaneen virusmäärä on alle mittausrajan – Mitä tulokselle tapahtuu?

24.2.2020

TestauskuvaMaailmalla ja meillä Suomessa on kampanjoitu, jotta ihmiset tulisivat tietoiseksi siitä tosiasiasta, että lääkitty hiv ei tartu. Ydinviesti on, että hi-virusten ollessa alle mittausrajan, hiv ei tartu edes seksissä ilman kondomia. Hiv-lääkitys saa virustasot laskemaan alle mittausrajan. Joskus tämä herättää pohdintaa siitä, että voisiko erittäin alhainen virusmäärä vaikuttaa myös hiv-testin tulokseen? Muuttuuko hiv-testi negatiiviseksi, kun ihminen on toimivalla ...

Lue lisää »

1 2 3 28