Vuoden 2020 terveyskaveritoiminta on käynnistynyt!

20.7.2020

Health Buddies 2020 suomiHivpointin terveyskaveritoiminnan toinen vuosi on käynnistynyt! Terveyskaveritoiminta on suunnattu maahan muuttaneille henkilöille, joilla ei ole ollut mahdollisuutta seksuaalikasvatukseen aiemmin tai ei ole aiheesta muuten tietoa. Toiminnan ideana on lisätä tietoisuutta seksuaaliterveydestä ja seksuaalioikeuksista.

Lue lisää »

Risto tekee näkymättömän näkyväksi

26.6.2020

Risto Ylpeästi esikuva

”Kun puhun julkisuudessa hivistä ja ikääntymistä, luon turvallisempaa vanhuutta itselleni ja muille hiv-tartunnan saaneille.”

Risto Hartikainen, 70, on aktiivinen eläkeläinen. Risto on myös hiv-tartunnan saanut ja homoseksuaali, joka on tehnyt ja kokenut valtavasti elämässään. Tällä hetkellä Risto toimii Setan Sateenkaarisenioreissa kokemuskouluttajana, Positiiviset ry:ssä vapaaehtoisena sekä on Jokelan eläkkeensaajien hallituksen jäsen. Mutta minkälainen merkitys esikuvilla on ollut aktiivisen Riston elämässä? Saimme tilaisuuden haastatella ...

Lue lisää »

Tomia ei huolestuta, mitä muut ajattelevat hänen seksielämästään

26.6.2020

Tom Ylpeästi Esikuva

Tom Hurd, Mr Fetish Finland 2019, on ollut paremman seksuaaliterveyden ja seksipositiivisuuden puolesta puhuja useita vuosia. Hän kieltäytyy hyväksymästä, että seksuaaliterveys olisi jotakin mitä pitäisi tarkastella häpeän kautta ja onkin edistänyt parempia seksuaaliterveyspalveluja, testaamista ja prepin saatavuutta. Hän on myös yksi tyypeistä Homoinvaasion takana (Ei syytä huoleen, invaasio on tulossa takaisin).

Minulla on ollut monenlaisia esikuvia ...

Lue lisää »

Havu tekee tilaa useanlaisille nuorten äänille ja kasvoille

25.6.2020

IG_ Ylpeästi Esikuva Havu

Nuoresta iästään huolimatta Havu Härmä, 22, on ehtinyt vaikuttaa monessa paikassa ja monella asialla. Kun someaktivistinakin tunnettu Havu lähti alun perin puhumaan avoimemmin elämästään somessa ja nosti vaiettuja asioita esille, hän ei silloin ajatellut tekevänsä aktivismia, vaan tarve lähti itsestä ja omasta turhautumisesta samaistumispintojen puutteeseen ja somen kiiltokuvamaisuuteen. Sittemmin puhumista on vauhdittanut myönteinen palaute, ...

Lue lisää »

Esikuvien kannustamana prep saatiin myös Suomeen

23.6.2020

Sami Ylpeästi Esikuva

Ylpeästi esikuva, Sami Tuunainen työskentelee Hivpointissa seksuaalineuvojana ja koordinoi homo- ja bimiehille suunnattua seksitautientestaushanketta. Sami on aktiivisesti edistänyt prepin saatavuutta Suomessa ja ollut mukana vaikuttamassa edullisempien rinnakkaislääkkeiden myyntiin saamista sekä suunnittelemassa prep-hoitopolkuja. Homomiehenä Sami on edistänyt prep-tietoisuutta aktiivisesti yhteisössä myös työn ulkopuolella.

Pienellä paikkakunnalla 90-luvulla ei ollut seksuaaliterveyden esikuvia nuorelle homomiehelle. Ainut asia missä homoista puhuttiin mediassa, oli aids ja ...

Lue lisää »

Esikuvat ylpeästi seksuaaliterveyden asialla

22.6.2020

Ylpeästi Esikuva kansikuva suomeksi

 

Hivpointin Ylpeästi esikuva! -artikkelisarja esittelee Helsinki Pride -viikon alkuperäisenä ajankohtana viisi upeaa seksuaaliterveyden esikuvaa, jotka ovat toiminnallaan aktiivisesti, rohkeasti ja itsensä likoon laittaen edistäneet yhdenvertaisuutta sekä antaneet kasvot monelle vaietulle aiheelle. Viiden seuraavan päivän ajan teillä on ilo ja kunnia tutustua heihin.

Lue lisää »

1 2 3 30