Uusia seksuaaliterveyden palveluja Hivpointilla

1.6.2017

Hivpoint_www-paakuvat_tieda

Hivpointin (ent. Hiv-tukikeskus) alla toimiva Checkpoint-palvelu aloittaa rokotekampanjan miehille, joilla on seksiä miesten kanssa. Helsingin toimipisteellä voi nyt rajoitetun ajan ottaa ilmaisen A- ja B-hepatiittirokotteen. A-hepatiittitartuntojen määrä on kasvanut kevään aikana huomattavasti Euroopan suurkaupungeissa, ja tartuntoja on todettu myös homomiehillä Helsingissä. Myös hepatiitti B:n tartuntariski on suuri miesten välisessä seksissä. 

Maksuttomaan rokotukseen ...

Lue lisää »

TIEDOTE: Turvaseksipartio ja hiv-testausauto valistavat rajan ylittäjiä Niiralan ja Vartiuksen raja-asemilla

16.5.2017

hiv_ja_matkailijat_kuva

Hiv-tartunnan riski suojaamattomassa seksissä on korkeampi Venäjällä kuin Suomessa. Suurin osa tartunnoista todetaan keski-ikäisillä tai vanhemmilla heteromiehillä. Tartunnat ovat yleisimpiä Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa sekä Helsingin ja Uudenmaan alueella, mistä on vilkasta liikennettä Venäjälle.

“Viime vuonna Etelä-Karjalan alueella oli useita tapauksia, joissa ammattilaiset eivät osanneet epäillä hiviä ennen kuin potilas oli jo sairaalakunnossa. On huolestuttavaa, jos hiv-tartunnat todetaan liian myöhään siitä syystä, ...

Lue lisää »

Hiv ja seksuaalisuus: Keskustelutilaisuus Oulussa lauantaina 3.6.2017

15.5.2017

Hiv-point_www-paakuvat_nautinto

Kuinka hiv vaikuttaa parisuhteeseen ja seksielämään? Miten päästä yli häpeän tunteista? Kuinka kohdata oma seksuaalisuus muuttuneessa elämäntilanteessa?

Tervetuloa Oulun Kumppanuuskeskukseen lauantaina 3.6.2017 keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia, tai vain kuuntelemaan asiantuntijaamme. Keskustelua on alustamassa seksuaaliterapeutti Tanja Roth Samat-toiminnasta. Yhteisen osion jälkeen sinulla on halutessasi mahdollisuus myös kahdenkeskiseen keskusteluun Tanjan kanssa. 

Lue lisää »

Seksipertti-kysely miesten välisestä seksistä

10.5.2017

Seksipertti
Mies, vastaa kyselyyn miesten välisestä seksistä ja hivistä!

Kysely on suunnattu homo- ja bimiehille ja muille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa sekä sukupuolivähemmistöihin kuuluville (kuten transsukupuolisille, muunsukupuolisille ja transvestiiteille). Kysely selvittää vastaajien seksikäyttäytymistä sekä hiviin liittyviä tietoja ja asenteita sekä niissä tapahtuneita muutoksia viimeisen kahden vuoden aikana.

Kysely on osa Hivpointin (ent. Hiv-tukikeskus) ...

Lue lisää »

TIEDOTE: Opetusalan ammattilaiset purkavat koulumaailman sukupuoli- ja seksuaalisuusnormeja 24.4.2017 Monitoimitalo 13:ssa Tampereella

21.4.2017

Miespari_kuvapankki_pienettettyHivpoint, Tampereen kaupunki sekä Pirkanmaan Setan Sinuiksi-palvelu järjestävät ma 24.4.2017 koulutuksen Monitoimitalo 13:ssa (Satakunnankatu 13), jonka aiheena on seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuolen moninaisuus koulumaailmassa. Suosituksi osoittautunut koulutus on keräämässä paikalle reilusti yli satapäisen joukon Pirkanmaan alueen kouluterveydenhoitajia, -kuraattoreja, -psykologeja, terveystiedon opettajia sekä muita koulun ammattilaisia. Koulutus pyrkii vahvistamaan ammattilaisten osaamista muun muassa sukupuolitietoisen opetuksen toteuttamisessa. Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan sukupuolitietoinen ...

Lue lisää »

Kiinnostaako seksuaaliterveys, seksuaalioikeudet ja yhdenvertaisuus?

16.3.2017

IMG_0652Tule vapaaehtoiseksi Hivpointiin!

Hivpoint etsii uusia vapaaehtoisia mukaan seksuaaliterveyden edistämistyöhön. Vapaaehtoisia toimii meillä monenlaisissa tehtävissä, kuten tapahtumajärjestelyissä, etsivässä työssä, nettineuvonta- ja hiv-testauspalveluissa sekä kouluttajina oppilaitoksissa ja nuorisotaloilla. Erilaisiin tehtäviin voi osallistua oman kiinnostuksen ja osaamisen mukaan Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Hivpoint järjestää vapaaehtoisilleen säännöllisesti lisäkoulutusta ja virkistystoimintaa. Asiakastyössä mukana oleville järjestetään työnohjausta. 

Lue lisää »

Tiedote: Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen jatkaa Hiv-säätiön hallituksen puheenjohtajana

8.2.2017

MAP2015_Aino_Kaisa_Pekonen_klubilla_web – Kopio

Kuvaaja: Tani Simberg

Hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn sekä hiv-tartunnan saaneiden hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta toimiva Hiv-säätiö valitsi vuosikokouksessaan 7.2.2017 vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosen jatkamaan säätiön hallituksen puheenjohtajana.

Hiv-säätiön ylläpitämä Hiv-tukikeskus muutti nimensä vuoden vaihteessa Hivpointiksi ja ottaa yhä vahvemman asiantuntijaroolin hivin ennaltaehkäisyn kehittämisessä Suomessa. Olemme aktiivisesti mukana uusien hivin ennaltaehkäisykeinojen, kuten PEP- ...

Lue lisää »

Mitä? Voiko hiv-tartunnan testata itse kotona?

26.1.2017

Hiv-kotitestejä on jo pitkään voinut tilata netin kautta ulkomailta. Testin tekeminen on helppoa ja se saattaa olla joillekin kaikista luontevin ja helpoin tapa selvittää onko saanut hiv-tartunnan. Ongelmana on suuri vaihtelevuus testien luotettavuudessa. Monista nettikaupoista voi tilata hiv-kotitestejä, joiden antamaan tulokseen ei voi luottaa.

Mistä kotitesti kannattaa sitten tilata? Lue lisää täältä. 

Hivpoint tekee yhteistyötä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa, jotta Suomeen saadaan myyntiin luotettava hiv-kotitesti vielä tämän vuoden aikana. THL valitsee Suomeen myytäväksi CE-merkityn testin, jonka suorituskyky ja luotettavuus ...

Lue lisää »

Nostetaanko kissa vihdoin pöydälle? Voidaanko PrEP-estolääkityksen avulla ehkäistä hiv-tartuntoja myös Suomessa?

19.1.2017

Lontoossa homomiesten uusien hiv-tartuntojen määrä on romahtanut hivin estolääkitys PrEPin ansiosta

Neljä Lontoon johtavaa seksuaaliterveysklinikkaa julkaisi viime kuussa uutisen, jonka mukaan uusien hiv-tartuntojen määrä homoseksuaalisten miesten keskuudessa on romahtanut dramaattisesti, jopa 40 % vuoden 2016 aikana. Romahduksen päällimmäiseksi syyksi arvellaan hivin estolääkitys prepin käytön yleistymistä. Koska lääkettä ei vielä ole mahdollista saada Brittien julkisesta terveydenhuollosta, suurin osa tilaa sitä netistä.

Lue lisää »

TIEDOTE: Hiv-tukikeskus on nyt Hivpoint – Testeissä löydetään ennätysmäärä uusia hiv-tartuntoja

2.1.2017

Hivpoint_www-paakuvat_tieda_600leveä

Lokakuussa 30-vuotisjuhliaan viettänyt Hiv-tukikeskus (entinen Aids-tukikeskus) on toimintansa aikana todistanut historiallisia mullistuksia, joita toimiva hiv-lääkitys on tuonut tullessaan. Hiv on muuttunut kuolemantuomiosta krooniseksi sairaudeksi, jonka kanssa voi elää täysipainoista ja oireetonta elämää. Hiv ei enää tartu seksissä ilman kondomia, jos hiv-tartunnan saanut on toimivalla lääkityksellä. Muuttuvassa toimintaympäristössä myös Hiv-tukikeskuksen toiminta on ...

Lue lisää »

1 2 3 4 5 20