Tiedote: Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen jatkaa Hiv-säätiön hallituksen puheenjohtajana

8.2.2017

MAP2015_Aino_Kaisa_Pekonen_klubilla_web – Kopio

Kuvaaja: Tani Simberg

Hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn sekä hiv-tartunnan saaneiden hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta toimiva Hiv-säätiö valitsi vuosikokouksessaan 7.2.2017 vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosen jatkamaan säätiön hallituksen puheenjohtajana.

Hiv-säätiön ylläpitämä Hiv-tukikeskus muutti nimensä vuoden vaihteessa Hivpointiksi ja ottaa yhä vahvemman asiantuntijaroolin hivin ennaltaehkäisyn kehittämisessä Suomessa. Olemme aktiivisesti mukana uusien hivin ennaltaehkäisykeinojen, kuten PEP- ...

Lue lisää »

Mitä? Voiko hiv-tartunnan testata itse kotona?

26.1.2017

Hiv-kotitestejä on jo pitkään voinut tilata netin kautta ulkomailta. Testin tekeminen on helppoa ja se saattaa olla joillekin kaikista luontevin ja helpoin tapa selvittää onko saanut hiv-tartunnan. Ongelmana on suuri vaihtelevuus testien luotettavuudessa. Monista nettikaupoista voi tilata hiv-kotitestejä, joiden antamaan tulokseen ei voi luottaa.

Hivpoint tekee yhteistyötä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa, jotta Suomeen saadaan myyntiin luotettava hiv-kotitesti vielä tämän vuoden aikana. THL valitsee Suomeen myytäväksi CE-merkityn testin, jonka suorituskyky ja luotettavuus voidaan taata. Jotta testi saadaan Suomen markkinoille, on ...

Lue lisää »

Nostetaanko kissa vihdoin pöydälle? Voidaanko PrEP-estolääkityksen avulla ehkäistä hiv-tartuntoja myös Suomessa?

19.1.2017

Lotruvadantoossa homomiesten uusien hiv-tartuntojen määrä on romahtanut hivin estolääkitys PrEPin ansiosta

Neljä Lontoon johtavaa seksuaaliterveysklinikkaa julkaisi viime kuussa uutisen, jonka mukaan uusien hiv-tartuntojen määrä homoseksuaalisten miesten keskuudessa on romahtanut dramaattisesti, jopa 40 % vuoden 2016 aikana. Romahduksen päällimmäiseksi syyksi arvellaan hivin estolääkitys prepin käytön yleistymistä. Koska lääkettä ei vielä ole mahdollista saada Brittien julkisesta terveydenhuollosta, suurin osa tilaa sitä netistä.

Lue lisää »

WALK-IN HIV TESTING FOR IMMIGRANTS EVERY MONDAY IN HELSINKI

5.1.2017

Monikulttuuri_juliste_engl_netti 400x565

Hivpoint offers a possibility to check your HIV status.
The test is anonymous and free of charge, and you get a reliable HIV test result in 1 minute.
You can read more about HIV testing from here.

WALK-IN HIV TESTING for immigrants  / Hiv-testi ilman ajanvarausta
Every Monday from 2pm to 6pm
No ...

Lue lisää »

TIEDOTE: Hiv-tukikeskus on nyt Hivpoint – Testeissä löydetään ennätysmäärä uusia hiv-tartuntoja

2.1.2017

Hivpoint_www-paakuvat_tieda_600leveä

Lokakuussa 30-vuotisjuhliaan viettänyt Hiv-tukikeskus (entinen Aids-tukikeskus) on toimintansa aikana todistanut historiallisia mullistuksia, joita toimiva hiv-lääkitys on tuonut tullessaan. Hiv on muuttunut kuolemantuomiosta krooniseksi sairaudeksi, jonka kanssa voi elää täysipainoista ja oireetonta elämää. Hiv ei enää tartu seksissä ilman kondomia, jos hiv-tartunnan saanut on toimivalla lääkityksellä. Muuttuvassa toimintaympäristössä myös Hiv-tukikeskuksen toiminta on ...

Lue lisää »

Miksi aids on vihainen? Katso Maailman aids-päivän animaatio “The Rise and Fall of Angry Aids”

1.12.2016

angryaids_letka_sin_tausta_nettiin
Maailman aids-päivänä 1.12. julkaistava animaatio kertoo vihaisen aids-hahmon näkökulmasta, kuinka hivin hoito ja ennaltaehkäisy ovat edistyneet. Aidsin kulta-ajat ovat ohi, koska lääkityksen avulla viruksen leviäminen suojaamattomassa seksissä voidaan estää. Nykyhoidolla ajoissa todettu hiv-tartunta ei lyhennä elinikää ja lääkitys estää sairauden etenemisen aids-vaiheeseen.

– Hiviin liittyvät mielikuvat ovat usein synkkiä. Halusimme ...

Lue lisää »

WALK-IN HIV TESTING FOR ETHNIC MINORITIES ON MONDAY 5.12.2016 IN HELSINKI

28.11.2016

The HIV Center offers a possibility to check your HIV status. The next walk-in HIV testing for ethnic minorities is on Monday 5th of December.

The test is anonymous and free of charge, and you get a reliable HIV test result in 1 minute. You can read more about HIV testing from here.

Walk in HIV testing for ethnic minorities / Hiv-testi ilman ajanvarausta
Monday 5.12.2016 from 2pm to 6pm
No appointment needed.
Address: Unioninkatu 45 K, 00170 Helsinki.

Welcome!

Lue lisää »

Tervetuloa hiv-testiin! Welcome to get tested for HIV! Экспресс-тест на вич !

21.11.2016

Maailman aids- päivän toimikunta järjestää kohdennettua hiv-pikatestausta maahanmuuttajille sekä muille testiin haluaville. Testi on ilmainen ja anonyymi. Testaus järjestetään Itäkeskuksen kirjastossa (Turunlinnnantie 1, Stoa) 22.- ja 23.11. klo 13-17.30.

Testaus on osa Eurooppalaista hiv- ja hepatiitti testausviikkoa, joten vietetään 18.-25.11. Lue lisää täältä.

The World AIDS Day committee is conducting targeted HIV rapid testing especially for immigrants. The test is free of charge and anonymous.

Where: Itäkeskus library (Turunlinnantie 1, Stoa) When: Tuesday 22nd Nov ...

Lue lisää »

1 2 3 20